Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου: Δεν θα βάζαμε ποτέ σε δημοψήφισμα την παραμονή στο ευρώ

Παπανδρέου: Δεν θα βάζαμε ποτέ σε δημοψήφισμα την παραμονή στο ευρώ
Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2011

Σημαντική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την απόφαση της ΝΔ να ψηφίσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, μιλώντας στη..
συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Και ευχήθηκε αυτό να είναι η απαρχή μιας νέας πολιτικής κουλτούρας και την αλλαγή στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Αυτή τη νέα στάση θα τη χαιρετίσει ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, γιατί αναδεικνύει την ευθύνη του πολιτικού κόσμου.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα κληθεί και πάλι να είναι συνδιαμορφωτής του νέου προγράμματος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα ακουστούν, από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης διάφορα "όχι" του τύπου που ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σχετικά με τη συνεννόηση με τη ΝΔ ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι κάθε απόφαση πρέπει να εδράζεται σε συγκεκριμένα σημεία και ειδικότερα:


Πρώτον, να υπάρξει συμφωνία σε πολύ συγκεκριμένες πολιτικές.


Δεύτερον, να υπάρχει ο πυλώνας της σταθερότητας της Κ.Ο.. Διότι, όπως τόνισε, εμείς κρατήσαμε τη χώρα όρθια και παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας της χώρας.


Χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την αυριανή ψηφοφορία, για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή των αποφάσεων, αλλά και για τις συζητήσεις με τα άλλα κόμματα.


Ανέφερε επίσης ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε ένα θετικό δημιουργικό σοκ στη χώρα, αλλά πρόσθεσε ότι το πραγματικό πρόβλημα, της εφαρμογής των αποφάσεων, παραμένει.


Πρέπει, τόνισε, να υπάρξει σταθερότητα στην Κ.Ο. και στην κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια των συζητήσεων με τα άλλα κόμματα, κάτι που αποτελεί και προϋπόθεση για το αύριο.


Αναφέρθηκε στην αξία της ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται δεν είναι απλή υπόθεση. Υπογράμμισε επίσης ότι η σωτηρία και η αλλαγή της χώρας δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου, αλλά κάτι που θα κάνουμε όλοι μαζί.


Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να συνεχιστεί η ενότητα στην Κ.Ο., όχι για μένα ή το ΠΑΣΟΚ αλλά για την πατρίδα και τα παιδιά μας. Και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι "τραβήξαμε κόκκινη γραμμή με το παρελθόν".ΕΘΝΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: