Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ...ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ... ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ..ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ... ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ; (του Δημ.Καλαϊτζή)

 

Πέμπτη 03 Νοεμβρίου 2011   
Είμαι απο εκείνους που έχω στηρίξει σε πολλές περιπτώσεις την προσπάθεια, τις πολιτικές κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Εχω πολλές φορές αναφερθεί στην κατάσταση που παρέλαβε ο πρωθυπουργός και τις ...
άοκνες προσπάθειες του εδώ και δύο χρόνια.
  Αναφέρθηκε και απο πολλούς ότι η προσπάθεια διάσωσης της χώρας απαιτούσε συναίνεση του λαού και των άλλων πολιτικών δυνάμεων, την οποία δέν είχε ποτέ.
  Εχω αναφερθεί σε πολλά άρθρα απο αυτή την ιστοσελίδα, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δέν πρέπει να σηκώσει όλο αυτό το βάρος μόνος του.
  Εχω γράψει πολλάκις ότι είναι παρακινδυνευμένο και ότι δέν πρέπει όλη αυτή η κατάσταση να πέφτει συνεχώς στις πλάτες των λαικών στρωμάτων και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά να πετύχει τη συναίνεση ή να προσφύγει στη λαική συναίνεση, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση δέν συνανούσε ποτέ.
- Μέσα σε αυτο το κλίμα ο πρωθυπουργός ανέλαβε το μεγάλο "ρίσκο" να κάνει αυτό το "απονενοημένο διάβημα", για να πετύχει την "νομιμοποίηση" για την οποία σύσσωμη η αντιπολίτευση τον κατηγορούσε.
   Ομως η επιλογή σε αυτή την πολιτική συγκυρία και με τον τρόπο που έγινε (χωρίς ενημέρωση εντός και εκτός Ελλάδος) αποδείχτηκε ότι ήταν "λάθος". Και ήλθε η χθεσινοβραδυνή κίνηση Μερκελ και Σαρκοζί, με την οποία μας νουθετούν, μας εκβιάζουν λέγοντας ότι η συμφωνία τηςε 26ης Οκτωβρίου δέν συζητιέται σε δημοψήφισμα , αλλά κάνετε δημοψήφισμα για τη θέση της Ελλάδος στο Ευρώ.
Μαζί όμως με τις κινήσεις των Ευρωπαίων, ήλθε και η απο το ξημέρωμα διαφοροποιηση του Βαγγέλη Βενιζέλου, που σημαίνει πολύ απλά, ότι είτε πρέπει να πάρει πίσω το "δημοψήφισμα" για να μπορέσει να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί αλλιώς οι πολιτικές εξελίξεις σήμερα και αύριο θα είναι "εκωφαντικές".
- Ομως οι Ευρωπαίοι έδωσαν τελεσίγραφο και στον Αντώνη Σαμαρά που εμμέσως του είπαν "οι θέσεις σου" κατά της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου πρέπει να αλλάξουν, αφού η συμφωνία είναι αδιαπραγμάτευτη.
   Και τώρα καλείται ο "ανένδοτος" κύριος Σαμαράς να κάνει "κωλοτούμπες", γιατί οι αναφορές Σαρκοζί σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία που υπήρξε συναίνεση στα μέτρα, είχαν αποκλειστικό αποδέκτη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ Σαμαράς άν θέλει να πείσει Ευρωπαίους και Ελληνες, θα υποχρεωθεί να κάνει "κωλοτούμπα" και να δεχτεί την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου την οποία πολέμησε καιροσκοπικά και λυσαλαία για να κερδίσει πόντους στην πολιτική σκηνή.
  Μετά απο αυτές τις εξελίξεις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δύο πράγματα μπορούν να συμβούν, ή να πάρει πίσω ο Παπανδρέου το θέμα του δημοψηφίσματος ή να παραιτηθεί γιατί είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσουν οι βουλευτές μετά και την τοποθέτηση του κυρίου Βενιζέλου.
  Πιστεύω ότι και να αλλάξει την απόφασή του για το δημοψήφισμα, μετά και απο τις βραδυνές εξελίξεις, το καλύτερο είναι να υπάρξει Εθνική συνεννόηση που (δέν τη βλέπουμε), ή να αλλάξουν τα δεδομενα στο ΠΑΣΟΚ και να ψηφιστεί η κύρωση της συμφωνίας και να προχωρήσει η Ελλάδα εντός του Ευρώ.
Παράλληλα όμως πρέπει να απαιτηθεί η ψήφιση της κύρωσης με την πλειοψηφίσα των 180 βουλευτών για να δείξουμε στην Ευρώπη, ότι στην Ελλάδα καταλάβαμε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή θέση και κοινό μέτωπο στην Ευρωπαική μας πορεία.
Εκτός και άν επιθυμούμε να βγούμε απο το Ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται.
του Δημ.Καλαϊτζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: