Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ

 

Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2011

Κατηγορηματικός ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν μπορεί να συμβεί, για..
δύο λόγους: Γιατί δεν υπάρχει νομική και θεσμική δυνατότητα και γιατί «δεν αντέχουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που θα καταρρεύσει, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη, όλες οι τράπεζες και κατ' επέκταση και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα». Μιλώντας στο «Αλτερ», ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε δύο δρόμους:
«Ο πρώτος δρόμος είναι να δεχθούμε εθελόδουλα αυτή την πορεία πτώχευσης του λαού μας, αποδεχόμενοι τη δανειακή σύμβαση και όλα τα μέτρα που αυτή θα επιφέρει».
Ο άλλος δρόμος «είναι ο δρόμος της άρνησης της δανειακής σύμβασης. Ο δρόμος τού να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας», χωρίς, ωστόσο, να περιγράψει τι εννοεί.
Στη ίδια συνέντευξη μίλησε για «δειλές ηγεσίες», αναφερόμενος στους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά. Μίλησε για ανακούφιση του Παπανδρέου, ενώ πρόσθεσε ότι περίμενε άλλη στάση από τον Σαμαρά.
Είπε επίσης ότι ο Παπανδρέου «έχει ήδη εξευτελιστεί» και ο Σαμαράς «οδηγείται τώρα στον εξευτελισμό», με αφορμή το αίτημα των Ευρωπαίων να δοθούν γραπτές δεσμεύσεις για την τήρηση του προγράμματος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Θ.ΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: