Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Βρείτε λύση! - ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΕΕ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111109/engine/assets_LARGE_t_942_43076789_type11484.jpg 
Τετάρτη 09 Νοεμβρίου 2011
Νέο αυστηρό μήνυμα του Ολι Ρεν προς τον Αντ. Σαμαρά μετά τη δήλωσή του. Εγγραφες δεσμεύσεις όχι μόνο από τον νέο πρωθυπουργό, αλλά και από τους ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων, ξεκαθάρισαν οι Ευρωπαίοι...

«Είναι καθοριστικής σημασίας να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης», τόνισε ο Ολι Ρεν (κέντρο). Στη φωτογραφία με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Γιούνκερ (αριστ
«Είναι καθοριστικής σημασίας να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης», τόνισε ο Ολι Ρεν (κέντρο). Στη φωτογραφία με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Γιούνκερ (αριστερά) και τον υπουργό οικονομίας της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε (δεξιά)
Νέες ασφυκτικές πιέσεις στον πρόεδρο της ΝΔ για συναίνεση και διακομματική συνεργασία άσκησε χθες ο Ολι Ρεν, ο οποίος εμφανίστηκε περισσότερο από ποτέ άκαμπτος στις απαιτήσεις του.Το ξεκάθαρο μήνυμα των Βρυξελλών είναι ότι "η υπομονή εξαντλείται" και ότι εάν δεν υπάρξει άμεση συμμόρφωση για τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, τότε η ΕΕ "δηλώνει έτοιμη να τραβήξει το σωληνάκι από τον ασθενή που βρίσκεται στην εντατική".
Δεν πρόκειται για μπλόφα των Βρυξελλών, σημείωναν αρμόδιες πηγές της Κομισιόν, και όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ "διάφορα σενάρια απαλλαγής από τον βραχνά της Ελλάδας επεξεργάζεται ήδη η νομική υπηρεσία της Κομισιόν". Το μόνο βέβαιο είναι ότι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνουν "έξω φρενών" με την αναβλητικότητα και τους τακτικισμούς που επιδεικνύει η Αθήνα, τη στιγμή που η δυσπιστία από όλο και περισσότερες κοινοτικές πρωτεύουσες απέναντι στη χώρα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μάλιστα εκφράζουν έκπληξη για το γεγονός ότι η Ελλάδα φαίνεται να μη συνειδητοποιεί τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θεωρώντας -εσφαλμένα- ότι έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές.
Αναλυτικότερα, ο κοινοτικός επίτροπος ζήτησε χθες από τον κ. Σαμαρά "όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την ευρείας στήριξης κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις οι οποίες -θα πρέπει να αποφασιστούν και να εφαρμοστούν- αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών".
Λίγο αργότερα ο Α. Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, διευκρίνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό που ζητεί ο κοινοτικός επίτροπος είναι έγγραφες δεσμεύσεις όχι μόνο από τον νέο πρωθυπουργό, αλλά "από τους ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων, όπως έγινε στην Πορτογαλία τις παραμονές της προεκλογικής περιόδου".
Ο επίτροπος Οικονομίας διεμήνυσε ακόμη ότι "η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της" και επεσήμανε ότι "η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη". Με αυτές τις τοποθετήσεις οι Βρυξέλλες αποσαφήνισαν πλήρως ότι χωρίς τις υπογραφές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν θα υπάρξει 6η δόση.
6η δόση
Μάλιστα, ο Φινλανδός επίτροπος υπογράμμισε ακόμη ότι "είναι καθοριστικής σημασίας να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης". Εγινε λοιπόν σαφές ότι η 6η δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα.
Πάντως, ο Ολι Ρεν άφησε αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι "η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί".
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ
http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20111109/engine/assets_LARGE_t_942_43076789_type11484.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: