Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Σαχινίδης: Πολύ κοντά σε συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις - Στα πρότυπα των συμφωνιών με τη Βρετανία και τη Γερμανία η συμφωνία Ελλάδας-Ελβετίας για τις καταθέσεις

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Μέσα στις επόμένες εβδομάδες θα καθορισθούν οι όροι ανταλλαγής ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες ενώ πολύ σύντομα θα υπογραφεί συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων... εκεί, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Οι όροι για την ανταλλαγή ομολόγων θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Σε ότι αφορά στη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία τόνισε ο ίδιος ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις φορολογικές αρχές της Ελβετίας και η συμφωνία που θα υπογραφεί θα είναι στο πρότυπο της συμφωνίας Ελβετίας - Βρετανίας και

Γερμανίας.

Οι καταθέτες, είπε, έχουν δύο επιλογές: «Έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν πραγματικά τα στοιχεία τους και να διερευνηθεί από τις φορολογικές αρχές αν έχουν νομίμως φορολογηθεί και δεν χρειάζεται πρόσθετη φορολόγηση. Αν θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μέσω μαθηματικού τύπου, η Πολιτεία θα έχει  τη δυνατότητα να εξασφαλίσει φόρους που ουδέποτε αποδόθηκαν και να στραφεί εναντίον όσων φοροδιέφυγαν, διατηρώντας το δικαίωμα ποινικών διώξεων».

 
Ο Σαχινίδης τόνισε πως δεν είναι γνωστά τα ποσά που είναι κατατεθειμένα στην Ελβετία αλλά συμπλήρωσε ότι «ακόμη και αν αποσύρουν όλα τα χρήματά τους οι καταθέτες από την Ελβετία, θα είναι υποχρεωμένη η Ελβετία να μας δώσει όλα τα στοιχεία». 

Τέλος, επέκρινε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος λέγοντας ότι «ένα μέρος από τα χρήματα που πληρώνουμε ως φόρο πάνε σε αγαθά και υπηρεσίες, που παράγει ο δημόσιος τομέας».

 
«Όποιος δεν πληρώνει παραιτείται ταυτοχρόνως και από την κατανάλωση αυτών των υπηρεσιών» διερωτήθηκε. ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: