Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρωτικός Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-3 - Μετράνε αντίστροφα για τη δική τους Αραβική Ανοιξη

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/10/31/081010.jpg?w=400&f=bicubic 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
Σημάδι τίτλου αποτέλεσε για τον Παναθηναϊκό το επιβλητικό πέρασμα από την Τούμπα με το 3-1 επί του ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι», συνεχίζοντας στο δρόμο που έχουν χαράξει στα τελευταία τους..
παιχνίδια, συνδύασαν ουσία με ελκυστικό ποδόσφαιρο και πέρασαν από μία «καυτή» έδρα ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με τον Ατρόμητο που όμως έχει δύο ματς περισσότερα.

Η κάκιστη εικόνα του καλοκαιριού και οι δύο ντροπιαστικοί αποκλεισμοί από Οντένσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ μοιάζουν πλέον πολύ μακριά. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κατορθώσει να βελτιώσει αισθητά το πρόσωπο της ομάδας, που κατά πολλούς παίζει εσχάτως ποδόσφαιρο ποιότητας ανάλογης εκείνου της εποχής του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα. Καλύτερο ακόμη και από τη χρονιά του πρόσφατου νταμπλ. Με καλή αμυντική λειτουργία, ταχύτητα στην ανάπτυξη, αδιάκοπο τρέξιμο και με ηγέτη έναν… σεληνιασμένο Λέτο, ο Παναθηναϊκός αποδίδει αυτή τη στιγμή το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Σούπερ Λίγκα.


Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός «κερδίζει» τα στοιχήματα που έβαλε: Ζέκα και Κουίνσι αποδεικνύονται εξαιρετικές προσθήκες, ο 17χρονος Καπίνο εμπνέει ασφάλεια στα μετόπισθεν, Κλέιτον και Σιμάο μοιάζουν αναγεννημένοι, ενώ το σχήμα δίχως κλασικό φορ αποδίδει τα μέγιστα.


«Ευκαιρία να ξεφύγουμε!»


Στον Παναθηναϊκό δεν αρκούνται στη νίκη της Τούμπας και θέλουν να δώσουν συνέχεια στα ντέρμπι που ακολουθούν, με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή και τον Ολυμπιακό στις 19 Νοεμβρίου. «Είναι ευκαιρία να ξεφύγουμε», έλεγαν οι παίκτες με την αυτοπεποίθηση στα ύψη έπειτα από το σερί νικών και εξαιρετικών εμφανίσεων.


Για το προσεχές ματς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ελπίζει να αυξηθούν οι επιλογές του, εφόσον καταφέρουν να επανέλθουν εγκαίρως οι Βύντρα, Καραγκούνης, Ρούντολφ, Κοτσόλης και Πετρόπουλος, ενώ θα απουσιάσουν και πάλι Νίνης και Χριστοδουλόπουλος. Το βέβαιο είναι πως την ερχόμενη Κυριακή το ΟΑΚΑ πιθανώς να είναι κατάμεστο μετά από καιρό…


Πάρτι στα αποδυτήρια


Ο χορός που ξεκίνησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζοντας το γκολ του Κλέιτον συνεχίστηκε στα αποδυτήρια. Το κλίμα ήταν εορταστικό, με τους «πράσινους» να χορεύουν και να τραγουδούν, με τους παίκτες να κάνουν… ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ από εκτέλεση φάουλ και τον Βραζιλιάνο να κερδίζει τον Λέτο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα συμμετείχε στην πλάκα των παικτών, ενώ ο Δημήτρης Γόντικας μοίραζε συγχαρητήρια λέγοντας «παίξαμε μπαλάρα» τονίζοντας παράλληλα πως η ομάδα θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο.


Υποδοχή από οργανωμένους


Παρά το προχωρημένο της ώρας, περίπου 50 οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού υποδέχτηκαν την αποστολή του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή της από τη Θεσσαλονίκη στις πρώτες ώρες της Δευτέρας. Παίκτες και Ζεσουάλδο Φερέιρα καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που ζήτησε συνέχεια στις νίκες με ΑΕΚ και... κυρίως Ολυμπιακό.


«Τρέχει» το θέμα του πρίγκιπα


Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η τρέχουσα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού. Σήμερα θα γίνει η τελική συνάντηση ανάμεσα στους δικηγόρους των δύο πλευρών, τον Παναγιώτη Πετρόπουλο που εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ και τον Λεωνίδα Γεωργόπουλο που εκπροσωπεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη, για να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας.


Σύμφωνα με τον Βλάση Τσάκα, που παρακολούθησε το χθεσινό ματς στην Τούμπα μαζί με τον πρώην βουλευτή Σταύρο Δαϊλάκη στον οποίο προτάθηκε θέση στο νέο ΔΣ, μέχρι την Τρίτη θα αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ και μεταξύ 14-16 Νοεμβρίου θα μπουν οι υπογραφές για τη μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, ώστε ο τελευταίος να πάει σαν μεγαλομέτοχος στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα δεν παρέλειψε να πει πως «… δεν ήρθε μαζί μου ο μάνατζερ του Ροναλντίνιο, αλλά θα τον φέρουμε το καλοκαίρι», ενώ επανέλαβε πως «… έχουμε προσύμφωνο με τον Σικαμπάλα».
http://www.sport-fm.gr/article/511436

Μετράνε αντίστροφα για τη δική τους Αραβική Ανοιξη

ΕΘΝΟΣΠΟΡ

O Ροναλντίνιο είναι το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η παρέλαση ονομάτων έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
O Ροναλντίνιο είναι το πρώτο όνομα που ακούστηκε για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η παρέλαση ονομάτων έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Μετράνε αντίστροφα για τη δική τους Αραβική ΑνοιξηΜετράνε αντίστροφα για τη δική τους Αραβική Ανοιξη
Από... μόνος κι έρημος να «κλαίει» την πολυμετοχική του μοίρα, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται ν' αναπαυτεί στα πούπουλα των Σαουδαράβων! Το σκοτάδι στο βάθος του τούνελ έγινε εκτυφλωτικό φως, που οδηγεί τον ιστορικό σύλλογο σε πριγκιπικά μονοπάτια, μακριά από τα προ διμήνου «μαύρα σενάρια» της χρεοκοπίας και του Πρωτοδικείου...
Κανείς -για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς- δεν το περίμενε, κανείς δεν το φανταζόταν, αλλά είναι πια γεγονός: ο Σουλτάν Αλ Σαούντ όχι μόνο υπάρχει, όχι μόνο ανταποκρίνεται με κάθε τρόπο σε όποια απαίτηση της άλλης πλευράς και στα διαπιστευτήρια που του έχουν ζητηθεί, αλλά... βιάζεται να πάρει την ΠΑΕ στα χέρια του και να προστεθεί στη λίστα των σεΐχηδων και των εμίρηδων ιδιοκτητών ευρωπαϊκών ομάδων!
Ο,τι έμοιαζε με όνειρο απατηλό και με παραμύθι της Χαλιμάς πριν από ενάμιση μήνα, όταν ο Βλάσης Τσάκας εμφάνισε την προφορά στο ΔΣ της ΠΑΕ, έχει τη συγκατάθεση, την αποδοχή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αποτυπωμένη με τον πλέον επίσημο τρόπο στο προσύμφωνο (το περιβόητο MoU) που φέρνουν, από το απόγευμα της Πέμπτης, τον μεγαλομέτοχο και τον πρίγκιπα «αγκαλιά» με το deal!
Η καταβολή
Στη ΓΣ της 24ης Νοεμβρίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο λογιστικός έλεγχος στην ΠΑΕ από τους ανθρώπους του Αλ Σαούντ, ο 26χρονος Σαουδάραβας, ο νεότερος επενδυτής του αραβικού κόσμου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θα κληθεί να κάνει πράξη την υπόσχεσή του και, με την κατάθεση των 15 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της Εταιρείας, να γίνει το νέο αφεντικό του Παναθηναϊκού! Το υπόλοιπο του ποσού που αναφέρεται στην προσφορά και το οποίο πρέπει να καταβάλει, δηλαδή τα 55 εκατ. ευρώ, θα περάσουν στο ταμείο του συλλόγου μέσω της επόμενης αύξησης ΜΚ, κάτι που θ' αποφασιστεί ίσως και στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ!
Τα... μισά απ' όσα υποστηρίζει ο Β. Τσάκας να γίνουν πραγματικότητα στο επόμενο εξάμηνο, ο ΠΑΟ θ' αλλάξει επίπεδο και οι φίλοι του θα έχουν κάθε λόγο να προσδοκούν ξανά τα μεγαλεία που δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να τους προσφέρει το πολυμετοχικό σχήμα του 2008, σε Ελλάδα και Ευρώπη!
Το σίγουρο είναι πως οι «πέντε μεταγραφές του Ιανουαρίου», το «ηχηρό όνομα που θα κάνει πάταγο και θα κοστίσει ίσως και παραπάνω από 30 εκατ. ευρώ», με το όνομα του Ροναλντίνιο να είναι το πρώτο που παρήλασε ως φημολογία (;), τα «150 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου, την αύξηση της χωρητικότητάς του από 45.000 σε 55.000-60.000 θέσεις» και όλες οι... φανταχτερές δηλώσεις του εκπροσώπου του πρίγκιπα, ναι μεν «τρομάζουν», αλλά δεν γίνονται τυχαία...
Συνταγή... Σίτι
Από κοντά οι φίλοι
Φαινόμενο ανάλογο με αυτό που ίσως δούμε στον ΠΑΟ παρατηρήθηκε και στην εμπλοκή όλων των επενδυτών, από τα Εμιράτα, το Κατάρ ή το Κουβέιτ σε ευρωπαϊκές ομάδες. Ακόμα και ο σεΐχης Μανσούρ της Μάντσεστερ Σίτι, όταν ανακοίνωσε τα «μυθικά» ποσά που θα διέθετε για να μπορέσουν οι «Πολίτες» να πατήσουν στο υψηλότερο ράφι των «σαλονιών», ήξερε ότι τα 100-150 εκατ. ευρώ από την αρχική επένδυση των 500 εκατ. ευρώ θα την κάλυπταν επιχειρηματίες φίλοι του από το Αμπου Ντάμπι , επίσης ζάπλουτοι, είτε αγοράζοντας μετοχές, είτε μέσω χορηγίας...
Το μπάσκετ
Μπορεί να περιμένει
Απόρροια του ενδιαφέροντος και της διάθεσης που έχουν άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας να βοηθήσουν τον Αλ Σαούντ είναι και το σενάριο ανάμειξης συνεργάτη του στην ΚΑΕ με κατάθεση προσφοράς στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ομως, το ενδεχόμενο αυτό θα φανεί αν είναι ισχυρό ή όχι μετά και την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας του πρίγκιπα με την ΠΑΕ.
Ο πρίγκιπας
Σε αυτήν την επένδυση θα έχει βασιλική στήριξη
Ο Αλ Σαούντ διαθέτει την οικονομική επιφάνεια να στηρίξει κάθε μορφής επένδυση, ακόμα κι αν χρειαστούν 200 και 300 εκατ. ευρώ... Εχει πωρωθεί με την ιδέα του «καπετάνιου» σ' έναν γνωστό ευρωπαϊκό σύλλογο, με τον ξεσηκωμό του κόσμου και με την προοπτική της ομάδας... Ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει για τη χώρα μας το «brand name» του Παναθηναϊκού και σαφώς ποντάρει σε αυτό για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα! Πάνω απ' όλα όμως γνωρίζει ότι σε καμιά στιγμή της πορείας που ξετυλίγεται μπροστά του δεν θα 'ναι μόνος.
Η χορηγία
Μπορεί η Αυτού Μεγαλειότης πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Φάχαντ, μακρινός συγγενής, να μην ενταχθεί στην επενδυτική ομάδα ανάπτυξης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά, για οτιδήποτε χρειαστεί, έστω και σε μορφή χορηγίας, θα σταθεί δίπλα στον Αλ Σαούντ! Ο Αμπντουλαζίζ είναι ιδιοκτήτης μιας εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων ξενοδοχείων του κόσμου, των «Rosewood», και όπως έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του, με αφορμή την επικείμενη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Σουλτάν, θα ήταν πολύ καλή ιδέα να διαφημίσει κάποια από τις εταιρείες του, μέσω της φανέλας και το «τριφύλλι» να έχει έσοδα που θα του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει μια σπουδαία μεταγραφή!
Συμμετοχή, με ανάλογο τρόπο είναι πολύ πιθανό να έχουν και μέλη της βασιλικής οικογένειας, πρίγκιπες της γενιάς του Αλ Σαούντ που επιδιώκουν συχνά τον... ανταγωνισμό, όταν βλέπουν κοντινά τους πρόσωπα να είναι στο προσκήνιο... Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες ακούστηκε πως οι νέοι, σε ηλικία, κληρονόμοι του διάδοχου του θρόνου σκέφτονται ή ν' αγοράσουν μια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα ή να διαθέσουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ για το γήπεδο του ΠΑΟ για να βρεθούν κι αυτοί στο επίκεντρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: