Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Την Πέμπτη απολογείται η επιχειρηματίας που συνελήφθη για μη απόδοση ΦΠΑ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον 1ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης πήρε η 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρίας εμπορίας ενδυμάτων και υποδημάτων, η οποία συνελήφθη για μη.. απόδοση ΦΠΑ.
Η επιχειρηματίας που συνελήφθη μετά από επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της Ασφάλειας, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος.


Ακολούθως, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία. Έως την απολογία της κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 62χρονη κατηγορείται ότι από τον περασμένο Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2011 δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους 586 χιλιάδων ευρώ. Στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθεί πρόστιμο της τάξεως των 85 χιλιάδων ευρώ.


Η σύλληψή της έγινε μετά από εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελίες όλης της χώρας, για την εφαρμογή του τροποποιημένου νόμου που προβλέπει τη σύλληψη κατηγορουμένων, με την αυτόφωρη διαδικασία, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 75 χιλιάδων ευρώ και πάνω.


Η παραπάνω εταιρία, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, πρόσφατα είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ περιλαμβάνεται στον κατάλογο που συνέταξε το ΣΔΟΕ με επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν έχουν αποδώσει φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.


Όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΔΟΕ, υπάρχει λίστα με δεκάδες αντίστοιχες περιπτώσεις, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν και το 1 εκατ. ευρώ. Όλα δείχνουν ότι έπεται συνέχεια.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: