Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΝΤΑΦΙ - Καντάφι:«Φίλε Σίλβιο, πες τους να σταματήσουν»

Καντάφι:«Φίλε Σίλβιο, πες τους να σταματήσουν»
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011
Δραματική έκκληση προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι απηύθυνε μέσα από την τελευταία του επιστολή ο Μουαμάρ Καντάφι, εκλιπαρώντας τον να μεσολαβήσει για να.. σταματήσει ο βομβαρδισμός της Λιβύης.


Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για την τελευταία προσπάθεια του Μουαμάρ Καντάφι να επικοινωνήσει με την Δύση. Το γαλλικό περιοδικό Paris Match αποκαλύπτει το περιεχόμενο της – απ' ότι φαίνεται - τελευταίας επιστολής του συνταγματάρχη, η οποία προορίζονταν για τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι και γράφτηκε στις 5 Αυγούστου.
"Αγαπητέ Σίλβιο...εξεπλάγην από την στάση ενός φίλου με τον οποίο είχα συνάψει συμφωνία φιλίας, ευνοϊκή για τους λαούς μας. Ήλπιζα ότι τουλάχιστον εσύ θα ενδιαφερόσουν και θα προσπαθούσες για μια διαμεσολάβηση πριν προσφέρεις την στήριξή σου σ' αυτό τον πόλεμο", γράφει ο Καντάφι, αναφερόμενος στην συμφωνία φιλίας και οικονομικής συνεργασίας που είχε υπογράψει η Ιταλία με την Λιβύη το 2008.
"Δεν σε κατηγορώ για κάτι για το οποίο δεν ευθύνεσαι, γιατί ξέρω καλά ότι εσύ δεν ήσουν υπέρ αυτής της καταστροφικής ενέργειας που δεν τιμά ούτε εσένα, ούτε τον ιταλικό λαό" διευκρινίζει ο Καντάφι, απευθύνοντας έκκληση στον Μπερλουσκόνι να μεσολαβήσει για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, πιστεύοντας ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε ακόμη την δυνατότητα να επέμβει, ώστε να γυρίσει "την μαύρη αυτή σελίδα" στις σχέσεις μεταξύ των δυο λαών.
"Σταμάτα αυτούς τους βομβαρδισμούς που σκοτώνουν τα αδέρφια μας τους Λίβυους και τα παιδιά μας. Μίλα με τους... φίλους και τους συμμάχους ώστε να σταματήσει αυτή η επίθεση στην χώρα μου" γράφει απελπισμένος ο Καντάφι.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: