Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της περιφερειακής οδού Κατερίνης - Ύψους 65 εκ. ευρώ - Σ. Χιονίδης: "Ένα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα"

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 Τοπικά

Την χρηματοδότηση της περιφερειακής οδού Κατερίνης προϋπολογισμού 65. εκ. ευρώ, ενέκρινε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο χαρακτηρίστηκε με..
απόφαση του Υπουργού κ. Χρυσοχοίδη, ως δευτερεύουσα εθνική οδός και εντάσσεται στο εθνικό οδικό δίκτυο και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013" και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του λέγοντας πως ένα όνειρο ζωής γίνεται πραγματικότητα. Ευχαρίστησε τους βουλευτές Μαρία Μίχου, Θανάση Παπαγεωργίου και Κώστα Κουκοδήμο για την βοήθεια τους στην προώθηση του έργου, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.
Το έργο
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνέχεια της αίτησης χρηματοδότησης που κατέθεσε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο "Περιφερειακή οδός Κατερίνης" η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με προϋπολογισμό 65.500.000 ευρώ. Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως δευτερεύουσα εθνική οδός και εντάσσεται στο εθνικό οδικό δίκτυο σύμφωνα με Απόφαση Υπουργού.
Με βάση το χαρακτηρισμό, τη λειτουργία του αλλά κυρίως με τον πολύ υψηλό αναμενόμενο φόρτο, η διατομή της οδού περιλαμβάνει συνολικό εύρος κατάληψης περίπου 29,00 μ. που αναλύονται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,75 μ. και 3,50 μ., διαχωριστική νησίδα πλάτους 3,50 μ., εσωτερική καθοδηγητική λωρίδα πλάτους 0,80μ. και Λ.Ε.Α. 2,50 μ. ανά κατεύθυνση, καθώς και έρεισμα πλάτους 1,4 μ. ανά κατεύθυνση.
Το μήκος του οδικού τμήματος είναι 10,3 χλμ. Επίσης θα κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των παρόδιων. Ακόμη θα κατασκευαστούν πέντε (5) ισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (κόμβος Ν. Εφέσου, κόμβος Αγ. Δημητρίου, κόμβος Νοσοκομείου, κόμβος Γανόχωρας και κόμβος με Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης-Κατερίνης), δύο (2) μεγάλες γέφυρες ανοίγματος 136 και 106 μ. στο χείμαρρο Πέλεκα, τρείς (3) κάτω διαβάσεις τοπικών οδών, τέσσερις (4) κιβωτοειδείς οχετοί και τεχνικό περιφερειακής τάφρου.
Η παρέμβαση ολοκληρώνεται με μεταφορά δικτύου ΟΚΩ, σωστική αρχαιολογική έρευνα, απόκτηση γης και σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας/κόστους οφέλους μεγάλου έργου.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του και έκανε λόγο για έργο "όνειρο ζωής" για όλους τους Κατερινιώτες.
Ο κ. Χιονίδης, υπογράμμισε ότι η εξασφάλιση χρηματοδότησης για ένα τόσο σπουδαίο έργο, ήταν ο μεγάλος στόχος της διοίκησής του, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε.
"Με την ολοκλήρωση του έργου, αλλάζει η πόλη", είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας "ευτυχής", που γίνεται πραγματικότητα ένα έργο που χρειάζονταν η πόλη εδώ και 30 χρόνια.
Ο δήμαρχος Κατερίνης, ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Χρυσοχοϊδη που διέγνωσε όπως είπε το μέγεθος και τη χρησιμότητα του έργου, εγκρίνοντας το κονδύλι, τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θύμιο Σώκο που είδε με πολύ θετικό τρόπο το έργο από την πρώτη στιγμή, το επιστημονικό δυναμικό της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων και ιδιαίτερα τον κ. Χατζηπαρασκευά και τον κ. Κυραντζή, τα στελέχη της Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, τους βουλευτές Μαρία Μίχου, Θανάση Παπαγεωργίου και Κώστα Κουκοδήμο για τις καλές υπηρεσίες τους στην προώθηση του έργου, καθώς και τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση.
"Η Κατερίνη αλλάζει εποχή και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ένταξη και άλλων μεγάλων έργων στο ΕΣΠΑ" υπογράμμισε ο κ. Χιονίδης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: