Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

FINANCIAL TIMES Ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης των αδύναμων οικονομιών

http://content-aka.feed.gr/filesystem/images/20110624/engine/assets_LARGE_t_942_15288785_type12128.jpg


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 

Σχέδιο για την στήριξη της Ελλάδας και άλλων αδύναμων οικονομικά χωρών της Ευρωζώνης, αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα από την.. Κομισιόν, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία, δεν θα λαμβάνουν επιπλέον κεφάλαια, αλλά θα είναι πιο βελτιωμένοι οι κανόνες συγχρηματοδότησης.
Η κίνηση αυτή αντανακλά την επιθυμία της Ευρώπης να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία, έτσι ώστε η Ελλάδα να σηκώσει το βάρος του υψηλού χρέους της, το οποίο έχει οδηγήσει σε δύο συμφωνίες διάσωσης, με πιο πρόσφατη αυτήν της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, στις έξι χώρες θα μειώνεται η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά προγράμματα κατά 3 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.
Ωστόσο, οι ειδικοί ευελπιστούν ότι το σχέδιο θα έχει μεγαλύτερα οφέλη, εάν απελευθερωθούν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.(ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: