Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - Στη Βουλή το πρόβλημα του Πλαταμώνα από τον αγωγό φυσικού αερίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLKDPdBZHu2PEQefCpkN6chOw5IO2xzjVOmUyEgNiVUAj6XLQ7TDc82SwrwflCpEu98fSZzelqyKbJ9mWCRoJj3hbcEgF65Od4XF0jUU2W-yIFHYf_0hlJABb1_B9xyfoyUzdsvoCFDp8/s400/%CE%98%CE%B1%CE%BD+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85_.jpg

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011
Συζητείται την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011 και ώρα 18.00, στην Ολομέλεια της Βουλής, η με αριθμό 1117/25-7-2011 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Πιερίας...
  κ. Θ. Παπαγεωργίου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή του Πλαταμώνα από την υλοποίηση των έργων υποδομών και συγκεκριμένα από την σχεδιαζόμενη μετατόπιση του Κεντρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης στον Πλαταμώνα λόγω διασταύρωσης με την κατασκευαζόμενη σήραγγα της ΠΑΘΕ.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει πως στην νότια Πιερία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Πλαταμώνα τα έργα εθνικής σημασίας που έγιναν και γίνονται τα τελευταία χρόνια προκάλεσαν και προκαλούν «παράπλευρες επιπτώσεις» που είναι ιδιαίτερα επιζήμιες για τους οικισμούς, για τους κατοίκους και την τουριστική επιχειρηματικότητα που είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην περιοχή.
Ένα τέτοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει τώρα η περιοχή του Πλαταμώνα με την σχεδιαζόμενη μετατόπιση του Κεντρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου Υψηλής Πίεσης στον Πλαταμώνα λόγω διασταύρωσης με την κατασκευαζόμενη σήραγγα της ΠΑΘΕ.
Ο σχεδιασμός είναι να διέλθει ο αγωγός κατάντη της εθνικής οδού (ενώ μέχρι τώρα διέρχεται ανάντη) και η μετατόπιση αυτή, όπως επανειλημμένα έχει επισημανθεί από την πρώην Δημοτική Αρχή Αν. Ολύμπου και από φορείς και κατοίκους του Πλαταμώνα, θα είναι καταστροφική για την περιοχή διότι:
Η περιοχή αυτή είναι χαρακτηρισμένη ΖΟΕ 2 και βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη επέκτασης του σχεδίου. Αυτή η μελέτη περιλαμβάνει όλη την περιοχή του Πλαταμώνα κατάντι της εθνικής οδού (όπως είναι σήμερα). Υπάρχουν επιχειρήσεις και κατοικίες μονίμων κατοίκων αλλά και παραθεριστικές και φυσικά υπάρχουν υποδομές (οδικά, αποχετευτικά δίκτυα, δίκτυο ύδρευσης)
Η διέλευση του αγωγού από την συγκεκριμένη περιοχή θα σημάνει την ανεπανόρθωτη υποβάθμισή του και θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και ανάπτυξης της περιοχής

Στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Παπαγεωργίου στη Βουλή, καλείται να απαντήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με ποιο σχεδιασμό, ποιες μελέτες, ποια έργα και σε ποιο χρονικό διάστημα πρόκειται να αποκατασταθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή του Πλαταμώνα από το έργο αυτό.
Η ερώτηση του κ Παπαγεωργίου θα συζητηθεί στην έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011, μετά τις 18.00  και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: