Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ Αλήθεια ή θάρρος;

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/11/05/17/084729.jpg


Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η αναμενόμενη βελτιωμένη πρόταση της Μπλάκμπερν για τον Βιεϊρίνια αναγκάζει τον ΠΑΟΚ να «ζυγίσει» ξανά την υπόθεση και να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Η αλήθεια ..
έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ και τις ανάγκες της. Και το θάρρος όμως, έχει τα δικά του στηρίγματα.
Μπορεί το σενάριο να είναι ακόμα φιλολογικό, αλλά οι ενδείξεις φέρνουν την Μπλάκμπερν να επανέρχεται με νέα πρόταση για τον Βιεϊρίνια. Χειροπιαστή είναι μόνο η προ ημερών πρώτη κρούση της στον ΠΑΟΚ με ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου αποκρίθηκαν επίσημα με άρνηση και ανεπίσημα με θυμηδία, αλλά τα πράγματα δεν θα είναι ακριβώς τα ίδια αν οι πληροφορίες από την Αγγλία (οι οποίες και την πρώτη φορά επιβεβαιώθηκαν) γίνουν πράξη και η Μπλάκμπερν επανέλθει με μια προσφορά που αγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Αρχικά, θα πρέπει να σημειωθεί, πως η φημολογούμενη βελτιωμένη πρόταση θα αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ και όχι το ποσοστό (33%) της Πόρτο, τουλάχιστον αυτό θα καταστήσουν σαφές οι διοικούντες του Δικεφάλου εφόσον φτάσει εκεί η υπόθεση. Από εκεί και πέρα, τα βαρίδια στο ζύγι ποικίλουν.
Από τη μία πλευρά, υπάρχει η προχωρημένη -ημερολογιακά- περίοδος με τον ΠΑΟΚ να έχει ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του και να αποτελεί ρίσκο να προχωρήσει σε νέο ανασχεδιασμό. Ειδικά αφού το έκανε ήδη μια φορά με τον Βιτόλο και προκαλώντας αναταράξεις. Επίσης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΠΑΟΚ να «ξελασπώσει» κάπως οικονομικά με χρήματα των υποψήφιων επενδυτών ή ακόμα και να αλλάξει άμεσα ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν προστεθεί και το γεγονός πως ο Λάζλο Μπόλονι κρίνει τον Βιεϊρίνια ως απαραίτητο, το… θάρρος υπερισχύει.
Υπάρχει όμως και η στυγνή αλήθεια. Το άνοιγμα της ΠΑΕ είναι αναγκαίο να καλυφθεί τη φετινή σεζόν, ενώ ο Δικέφαλος δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες να παραχωρήσει τον παίκτη όσο τα χρόνια θα περνούν και θα χάνει σε μεταπωλητική αξία.
Όσο τα νούμερα δεν βγαίνουν, η πώληση Βιεϊρίνια παραμένει πιθανή, εφόσον φυσικά έρθει η επίσημη πρόταση. Και τότε -εφόσον το αντίτιμο θα είναι όσο δελεαστικό ακούγεται- η διοίκηση θα έρθει ενώπιον του δύσκολου διλήμματος.
Στη λίστα και ο Μπογκοσιάν
Η διαφαινόμενη εισροή χρημάτων στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τους υποψήφιους επενδυτές, έχει οδηγήσει σε μια οργιώδη φιλολογία σχετικά με πιθανούς μεταγραφικούς στόχους της ομάδας. Τη δεδομένη στιγμή, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ ακόμα και αν προχωρήσει αυτή η ταμειακή διευκόλυνση -θα είναι μικρότερη του ενός εκατομμυρίου σε πρώτη φάση- οι ιθύνοντες του Δικεφάλου έχουν τις δικές του προτεραιότητες. Πιο συγκεκριμένα, με τα πρώτα χρήματα που θα έχουν προς διάθεση, επιθυμούν να καλύψουν χρωστούμενα προς τους υπάρχοντες παίκτες, έτσι ώστε να διατηρηθεί και το καλό κλίμα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως θα κινηθούν για την απόκτηση ενός επιθετικού και λογικά ενός κεντρικού αμυντικού. Για την πρώτη περίπτωση, το όνομα του Μποκανί έχει δει ήδη το φως της δημοσιότητας με το μοναδικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ, σε σχέση με άλλους μνηστήρες, να είναι οι σχέσεις που έχει ο παίκτης με τον Λάζλο Μπόλονι. Το κασέ του Κονγκολέζου είναι υψηλό, όπως και του 33χρονου Ραούλ Ταμούδο, που λόγω ηλικίας μάλλον δεν ενδιαφέρει. Πέραν των δύο, στον ΠΑΟΚ προτάθηκε και ενδιαφέρει η περίπτωση του Ουρουγουανού Χοακίν Μπογκοσιάν (24, 1,99μ.) ο οποίος έπαιζε πέρσι στη Σάλτσμπουργκ.
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Κανονικά ο Μπαλάφας
Ξεκίνησε από χθες η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης με τη Βαλερένγκα στην Τούμπα, με τον Λάζλο Μπόλονι να έχει έναν ακόμα παίκτη στη διάθεσή του. Ο λόγος για τον Σωτήρη Μπαλάφα, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας.
Από την προπόνηση απουσίαζαν οι Σαλπιγγίδης και Γεωργίου, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα ενδυνάμωσης, αλλά και ο Κουρδάκης που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Το παρών στη Σουρωτή έδωσαν ο Θόδωρος Ζαγοράκης και ο Ζήσης Βρύζας που παρακολούθησαν την προπόνηση.
ΚΟΝΤΡΕΡΑΣ Θέμα χρόνου η επιστροφή
Αύριο ή μεθαύριο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Κοντρέρας μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Εθνική Χιλής και την άδεια που εξασφάλισε από τον ΠΑΟΚ για ξεκούραση. Ο 33χρονος αμυντικός θα ξεκινήσει προπονήσεις λογικά μετά το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Βαλερένγκα ενώ είναι χαρακτηριστικό πως έχει κληθεί και για ένα φιλικό παιχνίδι της Χιλής στις 10 Αυγούστου κόντρα στη Γαλλία, κάτι που σημαίνει ότι θα λείψει και πάλι.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για τον Αστέριο Γιακουμή και τον Λάζαρο Μωυσιάδη έχει δείξει ο Αγροτικός Αστέρας έχοντας κάνει σχετική κρούση για να τους αποκτήσει ως δανεικούς.

ΜΕΣΑ στη βδομάδα και λογικά πριν την Πέμπτη αναμένεται να υπάρξει νέο ραντεβού του Ζαγοράκη με την πλευρά των υποψήφιων επενδυτών προκειμένου να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Από την πλευρά του ο Βασίλης Φλωρίδης συγκεντρώνει τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται να επιδείξει σε ΕΕΑ και ΠΑΟΚ.

ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΥΣ Γάλλους αναμένεται να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον 20χρονο Ζουέλ Παθέν (δεξί μπακ) και τον 19χρονο Ζουλιάν Ριπολί (επιθετικό) που δοκιμάστηκαν το τελευταίο διάστημα και έδειξαν πολύ καλά στοιχεία σε πρόσφατο φιλικό με την Αναγέννηση Δερήνειας (Α΄ Κύπρου)

ΝΕΑ ΗΤΤΑ γνώρισε η Βαλερένγκα, αυτή τη φορά από τη Μόλντε εκτός έδρας για το Νορβηγικό πρωτάθλημα με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Χοσετ στο 42΄ και πέτυχαν το 2-0 με τον Γκατ στο 60΄ ενώ η Βαλερένγκα μείωσε στο τέλος με τον Σινγκ. Βαλερένγκα: Χίρτσφελντ, Στουρ, Μούρι, Νόρντβικ, Ντος Σάντος, Ογκούντε, Ζάγιτς (86’ Χαϊντάρ), Φελά, Μπέρε, Κονέ (58’ Λέι), Νίλσεν (46’ Σινγκ). Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει να δώσει απόψε φιλικό με τη Λίβερπουλ πριν αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Θεσσαλονίκη και τη Ρεβάνς της Τούμπας.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ του αγώνα της Πέμπτης (21.00) θα τεθούν από σήμερα στην κυκλοφορία. Τα εκδοτήρια θα λειτουργούν Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι τις 17:00, ενώ την Πέμπτη, ημέρα του αγώνα, θα λειτουργήσουν από τις 10:00 μέχρι και την έναρξη του ματς. Οι τιμές: Θύρα 1: 50 €, Θύρες 2, 3: 30 €, Θύρες 5, 6: 25 €, Θύρες 4, 4α: 15 €, Θύρες 7, 7α: 15 €, VIP 3ου: 100 €, VIP 4ου: 80 €.
Του Θόδωρου Χαστά/http://www.makthes.gr/news/sports/78255/

Δεν υπάρχουν σχόλια: