Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Ξύπνησαν Παρίσι και Βερολίνο

Ξύπνησαν Παρίσι και Βερολίνο
Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το βράδυ της Κυριακής Παρίσι και Βερολίνο. Επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τις..
αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου απευθύνουν μήνυμα στήριξης αλλά και προώθησης των μεταρρυθμίσεων προς Ιταλία και Ισπανία και εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παράσχει την απαραίτητη βάση για παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Ο γαλλογερμανικός άξονας επαινεί στην ανακοίνωσή τους τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας για τις επιπλέον μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν να περάσουν, ενώ τονίζουν πως ο στόχος της Ιταλίας για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ένα χρόνο νωρίτερα είναι ζωτικής σημασίας.
Τονίζουν παράλληλα πως η γρήγορη και πλήρης εφαρμογή των ισπανικών και ιταλικών μεταρρυθμίσεων είναι το "κλειδί" για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Συμφωνούν επίσης πως το αναμορφωμένο EFSF θα μπορεί να αγοράζει μετοχές από τη δευτερογενή αγορά μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων τον Οκτώβριο, ενώ τόνισαν τη δέσμευσή τους για εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Όπως επισημαίνουν στη Σύνοδο Κορυφής συμφωνήθηκε ότι το EFSF θα μπορεί να αγοράζει ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με βάση ανάλυση της ΕΚΤ και απόφαση αμοιβαίας συμφωνίας των κρατών της ευρωζώνης.(ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: