Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο Αλέξανδρος αποκαλύπτεται! - Την Παρασκευή το βράδυ τα αποκαλυπτήρια του έφιππου Αλέξανδρου, στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/fa1fd01accbe7cb6146e879414ac6d12_L.jpg

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011
Στις 8 το βράδυ της Παρασκευή η επίσημη τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Αλεξάνδρου, στο..
Ίδρυμα που φέρει το όνομά του, στο Λιτόχωρο.
Οι τελευταίες λεπτομέρειες έχουν απομείνει για τη μεγάλη τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον αύλειο χώρο του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, την Παρασκευή το απόγευμα. Το άγαλμα του έφιππου Αλέξανδρου, όπως είπαν τα μέλη του ιδρύματος, αποτελούσε «όνειρο ζωής» για τους απανταχού Μακεδόνες του εξωτερικού.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γιώργος Παπαστεργίου, μαζί με τον μαζί με τον πρόεδρο της ανώτατης αρχής των Παμμακεδονικών Ενώσεων κ. Σπηλιάκο, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους στην τελετή των αποκαλυπτηρίων.
Ο κ. Παπαστεργίου, αναφερόμενος στην τελετή, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργο Καρατζαφέρη, αφού το άγαλμα αποτελεί δωρεά του κόμματός του, προς το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα.
Ο τέως νομάρχης Πιερίας, χαρακτήρισε «όνειρο ζωής» την τοποθέτηση του αγάλματος στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, του οποίου ο στόχος όπως είπε, δεν είναι να δίνει απαντήσεις στην ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων, αλλά απλά να αναδεικνύει την ιστορική αλήθεια για την καταγωγή και το έργο του Αλεξάνδρου.
Οι εργασίες για την τοποθέτηση του αγάλματος, όπως είπε, ξεκίνησαν εδώ και αρκετές μέρες και σε αυτές βοήθησαν οι δήμοι Λιτοχώρου και Κατερίνης αλλά και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δούλεψαν σκληρά.
«Θέλουμε να δώσουμε ζωή στο Ίδρυμα» τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, σημειώνοντας πως τα μέλη του εργάζονται σκληρά και ήδη έχουν να επιδείξουν σημαντικά αποτελέσματα.
Ιστορική μέρα χαρακτήρισε την ερχόμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος της ανώτατης αρχής των Παμμακεδονικών Ενώσεων, κ. Σπηλιάκος, υποστηρίζοντας ότι υλοποιείται ένα όνειρο που οι Έλληνες του εξωτερικού περίμεναν 20 χρόνια. «Το συγκεκριμένο κτίριο, χτίστηκε πέτρα-πέτρα», είπε, σημειώνοντας πως η τοποθέτηση του αγάλματος έρχεται ουσιαστικά να το ολοκληρώσει. Ο κ. Σπηλιάκος ευχαρίστησε τον Γιώργο Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι είναι ένας πατριώτης, «και όχι ένας από εκείνους που θίγονται από έναν τόσο σημαντικό τίτλο».
Συνεχίζοντας, εξέφρασε την ελπίδα πως ο έφιππος Αλέξανδρος, που κοσμεί τον αύλειο χώρο του Ιδρύματος, θα αποτελέσει έναν φάρο μέσα από τον οποίο θα εκπέμπεται η αληθινή ιστορία του Αλεξάνδρου.
Τέλος, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις παμμακεδονικές ενώσεις για την ανάδειξη του Ιδρύματος, υποστήριξε «ότι όλοι κάνουν ότι μπορούν», σημειώνοντας πάντως ότι «θα είχαν γίνει πολύ περισσότερα, αν υπήρχε μεγαλύτερη βοήθεια από τη μητέρα Ελλάδα».
Στο πρόγραμμα των αποκαλυπτηρίων, αναφέρθηκε εκτενώς ο γραμματέας του Ιδρύματος, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης. Η εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσουν 60 λεπτά. Όπως είπε, έχουν σταλεί με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περισσότερες από 6.000 προσκλήσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ άλλες 1.500, στάλθηκαν εντός Ελλάδας. «Βεβαίως, για να παρακολουθήσει κάποιος την τελετή δεν χρειάζεται ειδική πρόσκληση, αφού καλεσμένοι είναι όλοι», διευκρίνισε.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες, την τελετή των αποκαλυπτηρίων απονομή αναμνηστικών πλακετών και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, από συλλόγους της  Πιερίας.
Τέλος το μέλος της διοίκησης κ. Κάκκαλος είπε ότι πρόκειται για ένα όνειρο που  έγινε πραγματικότητα με πολύ και σκληρή δουλειά  και ευχαρίστησε το δήμο Δίου –Ολύμπου μεταξύ άλλων για τη βοήθεια του
. από  ΕΠΤΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: