Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δράσεις του Κ.Η. "4 ΕΠΟΧΕΣ" του ΨΝΠΟ


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 Τοπικά
Πρωτοποριακές Πρωτοβουλίες για τη στήριξη ψυχικά ασθενών
Το Δίκτυο Ψυχικής Υγείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου..
Πέτρας Ολύμπου, στα πλαίσια της ανάπτυξης δράσεων και υποστήριξης ατόμων με ψυχικές διαταραχές, υλοποιεί πρωτοποριακές δραστηριότητες για την αποκατάσταση και στήριξη των ατόμων αυτών.
Έτσι με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας τους, της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και της Κοινωνικής επανένταξης τους, οργανώνει προγράμματα και συνεργασίες με άλλους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση.
Για τον λόγο αυτόν, το Κέντρο Ημέρας (Κ.Η.) "4 Εποχές" του ΨΝΠΟ, προσπαθώντας να δημιουργήσει πρωτοποριακά προγράμματα αποκατάστασης, ήρθε σε επαφή με τον κ. Γιάννη Τσαουσίδη, για τη δημιουργία αυτού του τμήματος.
Η ομάδα αυτή της κινέζικης φιλοσοφίας, αποτελείται από μέλη του Κ.Η. και από εξωτερικούς επισκέπτες.
Οι μέθοδοι χαλάρωσης-σωματικής αρμονίας που εφαρμόζει ο κ. Τσαουσίδης είναι: Τάι Τσί Τζουάν.
Είναι μια παλιά παραδοσιακή μορφή Κινέζικης άσκησης. Στηρίζεται στη φιλοσοφία του Ταο και στη θεωρία του Γιν και του Γιανκ. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αργή, αρμονική και χαλαρή κίνηση. Το σώμα δυναμώνει, ευθυγραμίζεται και εναρμονίζεται με το χώρο με φυσικό τρόπο. Ο ασκούμενος αναπτύσσει τις δεξιότητες του, χαλαρώνει, ξεκουράζεται και αποκτά καλή υγεία.
Τσι Γκονκ
Είναι μια απαλή τέχνη θεραπείας. Πρόκειται για την εκμάθηση της σωστή αναπνοής και στάσης του σώματος. Είναι ένας συνδυασμός απλών ασκήσεων που επιδρούν στο ενεργειακό σύστημα. Φέρνει σε ισορροπία το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματα.
Γιν και Γιανκ
Πρακτική εφαρμογή της φιλοσοφίας του Γιν και Γιανκ σαν βιοενεργειακή άσκηση και εξισορρόπηση. Στηρίζεται στην αρχή ότι τα πάντα στο σύμπαν ορίζονται από αντίθετες και συμπληρωματικές δυνάμεις, όπως το φώς με το σκοτάδι, η ένταση με τη χαλάρωση.
Η διοίκηση του ΨΝΠΟ και οι υπεύθυνοι του Κ.Η. "4 Εποχές" ευχαριστούν θερμά τον κ. Γιάννη Τσαουσίδη, για την εθελοντική του προσφορά εκμάθησης - συνεργασίας σε θέματα χαλάρωσης και σωματικής αρμονίας προς τα μέλη του Κ.Η.

Δεν υπάρχουν σχόλια: