Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Αποφάσεις ιστορικές και καθοριστικές - Στην ομιλία του προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός τόνισε


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 Ελλάδα
Εύσημα στον ελληνικό λαό που έδειξε αποφασιστικότητα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας και που έκλεισε τα αυτιά του..
στις σειρήνες του λαϊκισμού, απέδωσε μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Πρωθυπουργός.
Απευθυνόμενος στους βουλευτές σημείωσε ότι τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί, χωρίς τη στάση ευθύνης που επέδειξαν, αν δεν είχαν στηρίξει με τη ψήφο τους τις εθνικά αναγκαίες αποφάσεις. «Είμαι περήφανος για τη δική σας επιλογή για τη δική μας στάση» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα οφέλη της Συνόδου Κορυφής.
Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι είναι η ώρα πλέον, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να μπει η χώρα στην πρωτοπορία ενώ έκανε παρέμβαση και στο θέμα των ταξί. Είναι σταθερή, τόνισε, η θέση μας για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων με κανόνες, αυτό θα ισχύσει και για τη συγκεκριμένη κατηγορία. «Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης μιας και είναι δεδομένη η πρόθεση για διάλογο» συμπλήρωσε καλώντας τους να διασθανθούν τις δυσμενείς επιπτώσεις των κινητοποιήσεών τους.
Φως στο βάθος του τούνελ
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις αποφάσεις της Συνόδου, καταφέραμε, να λύσουμε, το άμεσο πρόβλημα κάλυψης των δανειακών αναγκών της χώρας μας, κάτι, καθόλου αυτονόητο, να αντιμετωπίσουμε τον βρόγχο του χρέους, να εξασφαλίσουμε την ενεργή υποστήριξη της Ένωσης στην αναπτυξιακή μας προσπάθεια και να επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή μας στο στενό πυρήνα της ευρωζώνης.
«Με τις αποφάσεις της Συνόδου, φαίνεται το φώς στο βάθος του τούνελ» είπε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως ανέφερε «μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε πιο στέρεες βάσεις».
Ευρώπη περισσότερο πολιτική
Πέραν των λεπτομερειών του γενναίου αυτού πακέτου, πρόσθεσε, διασφαλίσαμε την ισχυρή βούληση της Ευρώπης να προστατέψει και να στηρίξει χώρες όπως η Ελλάδα μπροστά στις μελλοντικές αλλαγές ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε « μέσα από τη δική μας περιπέτεια η Ευρώπη γίνεται πιο πολιτική».
Το 2009 υπενθύμισε, δεν υπήρχε κανένα θεσμικό εργαλείο που να υποστηρίζει την Ευρωζώνη και υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, τόνισε τη σημασία μίας τολμηρής απάντησης σε ευρωπαικο επίπεδο στην ευρωπαικη κρίση. Ιδέες που όπως είπε, η κυβέρνηση πρωτοστάτησε, αλλά τότε, λίγοι άκουγαν σε μία Ευρώπη, που επικρατούν οι συντηρητικές δυνάμεις.
«Δείτε σήμερα, την απόσταση που έχουμε διανύσει από τότε» συμπλήρωσε.
Καθοριστική η συμβολή της ΚΟ
Στη δύσκολη διαπραγμάτευση, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι καθοριστική ήταν η συμβολή της παρούσας ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. «Βασικό όπλο μας ήταν οι δύσκολες αποφάσεις που πήραμε και η πεποίθηση ότι θα τις εφαρμόσουμε» είπε χαρακτηριστικά
Τίποτα δεν μας χαρίστηκε
Μετά από μία μάχη 22 μηνών, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, για πρώτη φορά τα αποτελέσματα είναι τόσο ορατά. «Δεν το βάλαμε κάτω ούτε λεπτό» και «τίποτα δεν μας χαρίστηκε» τόνισε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση, πέτυχε επειδή πάλεψε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της ως κυβέρνηση αλλά και ως κοινωνία
Πυρά κατά ΝΔ
Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την για μηδενιστική κριτική και μικροκομματικές σκοπιμότητες καθώς και ότι επένδυσε στην αποτυχία της χώρας.
Σε τόσο κρίσιμες συνθήκες ορισμένοι πορεύονται με γνώμονα μόνο τις δημοσκοπήσεις, ανέφερε και διερωτήθηκε:
Τι να τα κάνω τα εκλογικά ποσοστά αν η χώρα μου έχει δυστυχήσει;
Παράλληλα, σημείωσε, ότι ο αρχηγός της ΝΔ, επιδιώκει να γίνει πρωθυπουργός ακόμη και σε μια «Ελλάδα της Δραχμής».
Δομικές μεταρρυθμίσεις - δημοψηφίσματα
Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση δεν μένει μόνο στο μέτωπο της οικονομίας αλλά θα προχωρήσει και σε δομικές μεταρρυθμίσεις όπως:
* Νέο πλαίσιο λειτουργίας για πανεπιστήμια και ΤΕΙ
* Επιτάχυνση και απλούστευση της απονομής δικαιοσύνης
* Αλλαγή εκλογικού νομού, περί ευθύνης υπουργών χρηματοδότησης κομμάτων
Ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό το σημείο, έκανε στα δημοψηφίσματα, τα οποία χαρακτήρισε δημοκρατική αντίληψη, η οποία αποτελεί απάντηση στο δίκαιο αίτημα των πολιτών για περισσότερη συμμετοχή.
«Έχει έρθει η ώρα να εμπιστευτούμε την κοινωνία μας και να μας εμπιστευτεί και αυτή» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τελείωσαν οι εποχές που ζούσαμε με δανεικά, οι εποχές των ελλειμμάτων και πρόσθεσε, ότι η ιστορία δεν θα καταγράψει μόνο μια περίοδο δυσκολιών, αλλά και μια περίοδο των πιο μεγάλων προοδευτικών αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: