Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Υστατο χαίρε στους δίδυμους ναύτες Ντυμένοι στα γαλάζια και τα λευκά χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτισαν τα δύο αδέρφια

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/4AE6F6ACBA7F243568162B90F4098C59.jpg 

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Υιοθετώντας την προτροπή της μάνας τους, να φορέσουν όλοι όσοι παρίστανται, στην κηδεία του Μιλτιάδη και Χρίστου ..Χριστοφόρου γαλάζια και λευκά ρούχα (τα χρώματα του Ναυτικού) χιλιάδες κόσμου αποχαιρέτησαν τις πιο τραγικές μορφές της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Λεμεσού.
Με παρατεταμένο χειροκρότημα, ακριβώς στις 11 το πρωί το συγκεντρωμένο πλήθος υποδέχθηκε τις σορούς των δύο αδελφών, την ώρα που οι καμπάνες της εκκλησίας Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό κτυπούσαν πένθιμα και τιμητικό άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδιδε τιμές. Τα φέρετρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», των δύο αδικοχαμένων νεκρών ήταν σκεπασμένα με τις σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδας και πάνω σ΄ αυτά είχαν εναποτεθεί τα πηλήκια τους ανάμεσα στην εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγίας.
Η ιαχή «ήρωες» σκέπασε τη ψαλμωδία του «Χριστός Ανέστη» με την οποία άρχισε η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ η οργή του κόσμου ξεχείλιζε.
Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες στην Κύπρο, ότι οπαδοί του ΑΚΕΛ (κυβερνώντος κόμματος) είναι πιθανόν να συγκεντρωθούν για να στηρίξουν τον Πρόεδρο, μετά τις έντονες αποδοκιμασίες που είχε δεχθεί από αγανακτισμένους. Το κλίμα στην Κύπρο είναι βαρύ, αφού σιγά - σιγά έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερα έγγραφα με τα οποία φαινόταν ότι όλοι γνώριζαν τι θα συμβεί με τα 98 κοντέινερ γεμάτα εκρηκτικά.
Ενας από τους δύο σοβαρά τραυματισμένους που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ήδη θεωρείται από τους γιατρούς ως κλινικά νεκρός, ενώ ο άλλος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Πριν από λίγο έγινε και η κηδεία του Αρχιλοχία της Πυροσβεστικής Ανδρέα Παπαδόπουλου από εκκλησία της Λάρνακας, ενώ την Τετάρτη έγινε η κηδεία των οκτώ άλλων θυμάτων ανάμεσα στους οποίους και του διοικητή της βάσης Ανδρέα Ιωαννίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: