Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΑΤΙ με την Κατερίνα Τσαλού


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Τις εκλογές τις ζητήσαμε και τις θέλουμε, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Γι' αυτό απευθύνω προσκλητήριο μάχης για όλους. Εφέτος δεν έχει διακοπές», ανέφερε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στη.. συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.
Μωρέ τι είπε ο στόμας σου; Κοίτα να δεις που ακόμη και το καλοκαίρι θέλουν να μας το μαυρίσουν.
Πρόεδρε, αν τους ξεκουράσεις λίγο τώρα το καλοκαίρι θα φορτσάρουν το Φθινόπωρο. Αλλιώς θα είναι …κουρασμένοι.
Πάμε και στα άλλα των πολιτικών που σχολιάστηκαν αρκούντως χθες. Όπως για παράδειγμα  η κίνηση των Μητσοτάκη –Κεφαλίδου να επιστρέψουν τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα.
Στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει ότι παραιτείται από την αμοιβή για τη συμμετοχή του στις Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπές της Βουλής και παράλληλα επιστρέφει το βουλευτικό του αυτοκίνητο, ενώ δεν θα αξιώσει να προμηθευτεί καινούργιο.
Επικρίνει μάλιστα το γεγονός ότι ελάχιστοι, όπως αναφέρει, συνάδελφοί του ανταποκρίθηκαν στην πρώτη επιστολή του, πριν ένα μήνα, ώστε να σταλεί ξεκάθαρο θετικό μήνυμα στην κοινωνία και υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε οι προτάσεις του να μπουν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου.
Από την πλευρά της η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου στην επιστολή της σημειώνει ότι επιστρέφει το βουλευτικό της αυτοκίνητο και παράλληλα ζητεί να κατατίθενται στο Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Κοινοβουλίου τα χρήματα από τις συμμετοχές της στις Επιτροπές.
Να το σχολιάσω; Δηλαδή τόσα χρόνια που είχαν αυτοκίνητα και έπαιρναν τα λεφτά από τις επιτροπές τι συνέβαινε; Είχαν πληροφορίες ότι η οικονομία πάει καλά και το κράτος μπορούσε να πληρώσει άνετα τα προνόμια τους και τώρα διαπίστωσαν το πρόβλημα;
Ολίγον υποκριτικό μου ακούγεται και ίσως αν δεν γινόταν με τόση τυμπανοκρουσία να το δεχόμουν ως κίνηση συμβολική και ουσιαστική ταυτόχρονα. Έλεος πια. Και γιατί ρε παιδιά μόνο τα λεφτά των Επιτροπών; Δώστε και τη βουλευτική αποζημίωση ή μάλλον κρατήστε μόνο ένα μέρος για να μετακινήστε και με το πούλμαν τώρα που δεν θα έχετε …ΙΧ.

Αχ Ελλάδα τι τραβάς. Χρόνια τώρα.

Πάμε Έκθεση Πιερίας. Δόθηκε χθες η Συνέντευξη τύπου και όλα δείχνουν πως παρά την κρίση η Πιερία ανθίσταται σθεναρά.
Η Έκθεση λοιπόν θα ανοίξει τις πύλες της στο τέλος του Σεπτέμβρη και ευελπιστεί να αποτελέσει φέτος πόλο έλξης των πολιτών αλλά και των επιχειρήσεων.
Αγανάκτησε με τη θέση των αγανακτισμένων ο Πρόεδρος, αναφορικά με τη συμμετοχή επιχειρήσεων εκτός Πιερίας.
Θα τον δικαιώσω για δεύτερη φορά μέσα σ’ένα χρόνο και αυτό είναι τουλάχιστον ανησυχητικό για μένα.
Σοβαρά λοιπόν λέω πως δεν είναι δυνατόν να θεωρήσω ότι υπάρχει έστω και ένας σοβαρός λόγος να μην έρθουν επιχειρήσεις όμορων νομών.
Δεν μπορεί να αποζητούμε τουριστική ενίσχυση από τους γύρω νομούς, να επιδιώκουμε τη συνεργασία με ξένες χώρες, υποψήφιους επενδυτές και να μας ενοχλεί που η έκθεση Κατερίνης θα φιλοξενήσει εκθέτες από τη Βέροια και την Κοζάνη.
Με αυτή τη λογική του χρόνου λέω, να την περιορίσουμε ακόμη περισσότερο και να την κάνουμε μόνο για τους Κατερινιώτες, μετά να θέσουμε θέμα εντοπιότητας βάσει εκλογικών καταλόγων, μετά να την περιορίσουμε στην περιοχή Μυλαυλάκου- Καταφυγιωτών και Σβορώνου.
Μετά να την κάνουμε και τελείως μόνοι μας, να την επισκεπτόμαστε μόνο εμείς και πάμε για αλλα.
Αστεία πράγματα.
Σιγά να μην βάλουμε και είσοδο –πόρτα για να μας ψάχνουν από πού κρατάν οι ρίζες μας.
Έλεος παιδιά. Θα χάσουμε τη μπάλα.
Υ.Γ. Αυτός ο Αλεξέι ρε πρόεδρε, πολύ ενθουσιασμένος με τη Χαλκιδική ήταν. Δεν βλέπω φως. Πίκρααααααα
Καλή μας ημέρα και σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: