Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν ξανά στο Σύνταγμα Στήνονται όλο και περισσότερες σκηνές ενόψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης της Κυριακής

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Για ενδέκατη ημέρα συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συνταγματος οι «Αγανακτισμένοι».
Μεγάλος είναι ο αριθμός των συγκεντρωμένων τόσο στην...

Αθήνα, όσο και στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, παραμονή της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης της Κυριακής.

Ο αριθμός των σκηνών στο Σύνταγμα πολλαπλασιάζεται ενόψει του αυριανού «ραντεβού» στις πλατείες όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Με προγραμματισμένα συσσίτια και ειδικούς χώρους φύλαξης παιδιών οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα κάνουν καθημερινά πράξη την αλληλεγγύη και δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες και την πολυήμερη παραμονή τους στο κέντρο της Αθήνας. 

Τις προηγούμενες ημέρες, η αστυνομική παρουσία γύρω από το Κοινοβούλιο έχει ενισχυθεί μετά τον «αποκλεισμό» των βουλευτών αλλά και τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών στην Κέρκυρα και το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

Σε μία ένδειξη συμπαράστασης στους Αγανακτισμένους, οι εργαζόμενοι στο μετρό ανέφεραν χθες ότι μετατρέπουν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει τη Δευτέρα σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 16:00) «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου».

Με τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα ένωσαν τη φωνή τους το απόγευμα και όσοι θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Υπερηφάνιας της Αθήνας, το οποίο τελεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας. 

Στην Αθήνα αναμένεται να φθάσουν Αγανακτισμένοι από άλλες χώρες αλλά και από άλλες ελληνικές πόλεις για το πανευρωπαϊκό ραντεβού της Κυριακής, οπότε και θα κορυφωθούν οι διαδηλώσεις κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται ως αντίδοτο στην κρίση.(ΝΕΑ)

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: