Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Παρέλυσε η χώρα - Πέτρες, δακρυγόνα και τραυματίες στο Σύνταγμα, ενώ οι "Αγανακτισμένοι" επιμένουν


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011
Παρέλυσε ο ιδιωτικός και o δημόσιος τομέας, λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ ...
το ίδιο σκηνικό αναμένεται και σήμερα Τετάρτη.
Μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες που οργάνωσαν χθες τα συνδικάτα ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
Σοβαρά επεισόδια
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και των αστυνομικών δυνάμεων.
Από τις 18:00 το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να οπισθοχωρούν στη λεωφόρο Αμαλίας. Όχι εξαιτίας των επεισοδίων, αλλά έπειτα από την απόφαση των "Αγανακτισμένων" να βγουν από την πλατεία Συντάγματος.
Ομάδες συγκεντρωμένων στην πλατεία, ανέβηκαν τα σκαλιά και κατευθυνόμενες προς τις αστυνομικές δυνάμεις με χειροκροτήματα, συνθήματα αλλά και ειρηνική διάθεση, τις εξανάγκασαν σε οπισθοχώρηση. Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι κουκουλοφόροι απομονώθηκαν σε αυτό το σημείο και σταμάτησαν τη δράση τους.
Τραυματίες πολίτες και αστυνομικοί
Εννέα πολίτες χρειάστηκαν την παροχή α' βοηθειών λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκαν λιποθυμικά επεισόδια -κυρίως λόγω των χημικών που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις- και κάποιοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Δύο άλλοι τραυματίες πολίτες, έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ένας με εγκαύματα.
Παράλληλα, άλλοι διαδηλωτές ή "αγανακτισμένοι" που είχαν δεχτεί πέτρες, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ζήτησαν τις α' βοήθειες από τα πρόχειρα ιατρεία της πλατείας Συντάγματος.
Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και αρκετοί άλλοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι τις 5:00 το απόγευμα είχε προχωρήσει σε πέντε συλλήψεις και 17 προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα.
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: