Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πρώτη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας (+ VIDEO)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpz2aHgMDlreU9hwE-wLUryAKcQeL9VX9w0DTWUTUMUJFMV7YbyoxLFe_L9bYRzakjqB0VkrJPako_8-cq2s6xoGVO87yP4v6NJCFuyBjqw_LV7vc5E76p9j5G-XGfJ-Qn4s0LH1Eg6ouW/s1600/katerinh.jpg

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Με κινητοποιήσεις ξεκίνησε η χθεσινή μέρα για την 48ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι της Πιερίας. Από το πρωί έγιναν απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ οι...
αντιδράσεις αναμένεται να συνεχιστούν και να κορυφωθούν όσο διεξάγεται η Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Στην Κατερίνη το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας, ενώ οι Αγανακτισμένοι παραμένουν στην Πλατεία Ελευθερίας με συνθήματα, συνεχίζοντας τη συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο, ενώ το μεσημέρι αλυσόδεσαν εκ νέου το άγαλμα της Ελευθερίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
«Εμείς οι απεργοί που σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο Κατερίνης, με οργή και αγανάκτηση αντιδρώντας στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική εγκρίνουμε το παρακάτω ψήφισμα:

Αντιστεκόμαστε στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση που δεχόμαστε σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας.

Με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής που σήμερα συζητιέται στην Βουλή μειώνονται κατακόρυφα τα εισοδήματά μας μέσα από την σκληρή και άδικη φορολόγησή μας, μέσα από την επιβολή έκτακτης εισφοράς, της εισφοράς αλληλεγγύης, της αύξησης του ΦΠΑ, μέσα από την επιβολή κεφαλικού φόρου και την φορολόγηση ακόμη και της πρώτης κατοικίας.

Με την αύξηση των προϋποθέσεων για την χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αποκλείουν και στερούν από τους άνεργους το επίδομα ανεργίας. Πολλές χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό και σε άλλες εποχιακές εργασίες που απολύονται δεν θα δικαιούνται με τα νέα μέτρα επίδομα ανεργίας.

Συγχωνεύονται και υποβαθμίζονται Δημόσιες Υπηρεσίες και εκποιούνται Δημόσιες Επιχειρήσεις με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των κοινωνικών υπηρεσιών και τη διασφάλιση των δανειστών. Αποδιαρθρώνονται οι δημόσιες συγκοινωνίες, η Δημόσια Παιδεία, η Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις Υπηρεσιών και με μεταφορά του κόστους στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη της παραπαιδείας και των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το κλείσιμο των καταστημάτων η αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο, η υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, η αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι το αποτέλεσμα των αδιεξόδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Την αναδιάρθρωση του χρέους με τρόπο δίκαιο προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτών και απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρας από τις περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελλών.

Διαφωνούμε ριζικά με το Μνημόνιο και με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και απαιτούμε από την κυβέρνηση να τα αποσύρει και να αλλάξει άμεσα την εφαρμοζόμενη πολιτική απορρίπτοντας τις συνταγές λιτότητας και εκποίησης του δημοσίου πλούτου και των επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Διεκδικούμε την κατάργηση και την ανατροπή των αντεργατικών διατάξεων των Νόμων για τις ειδικές επιχειρησιακές ΣΣΕ, τη Διαιτησία, την άρση εγγυήσεων για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης και τις αποζημιώσεις απολύσεων των νεοπροσληφθέντων.

Απορρίπτουμε την εκποίηση των Οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας καθώς έτσι υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας, μειώνουν τα δικαιώματα, ανοίγουν το δρόμο σε απολύσεις προσωπικού και χαρίζουν τις επιχειρήσεις στα ιδιωτικά μονοπώλια. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της Ελλάδας και βάση για την απόκρουση της ύφεσης, του πληθωρισμού, της ανεργίας.

Επιτέλους να πληρώσουν οι ΕΝΟΧΟΙ, οι έχοντες, οι φοροκλέπτες και οι εισφοροκλέπτες οι οποίοι ευθύνονται για την κρίση και το χρέος, που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•Σεβασμό και διασφάλιση της συλλογικής αυτονομίας με παράλληλη τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτικών οργανώσεων για κλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάρτιση ΣΣΕ.
•Σταθερή και πλήρης εργασία με δικαιώματα για όλους.
•Αυστηρές κυρώσεις στους εργοδότες που επωφελούνται από την οικονομική κρίση και παίρνουν μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, επιβάλλοντας εκ περιτροπής εργασία και κάθε μορφής ελαστική απασχόληση με στόχο την εργασία χωρίς δικαιώματα.
•Αναπτυξιακά μέτρα που θα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και θα διευρύνουν την φορολογική και καταναλωτική βάση.
•Επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας και διαμόρφωσή του στο 80% του κατώτατου μισθού. Επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το χρόνο της ανεργίας.
•Επαναφορά των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Κατοχύρωση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και των επικουρικών συντάξεων.
•Άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του εισοδήματος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αγοραστικής τους δύναμης.
•Άμεση επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.
•Άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας προκειμένου να καταβληθούν όλα τα εφάπαξ που εκκρεμούν.
•Νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους Δημόσιους Υπαλλήλους που δεν θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο για τη διαιώνιση της λιτότητας και για νέες περικοπές στο Δημόσιο, αλλά θα αναβαθμίζει μισθούς και συντάξεις σύμφωνα με την πρόταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
•Προστασία των δημοσίων επιχειρήσεων κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πολιτική εκποίησης των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας όπως ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΛΑΡΚΟ, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
•Αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα πάταξης των μονοπωλιακών συμπεριφορών, μείωση και όχι αύξηση των τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, εισιτήρια, υπηρεσίες υγείας, οικογενειακής στήριξης, παιδείας κλπ.).

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται αυτή η κυβερνητική πολιτική που ικανοποιεί αποκλειστικά τις απαιτήσεις των δανειστών ,των κερδοσκόπων ,των τραπεζιτών και των εργοδοτών και αδιαφορεί πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τα αδιέξοδα στην οικονομία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«ΔΕ ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΜΕ –ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Όλοι και όλες στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης στη βουλή του νέου αντιλαϊκού μνημονίου. Να «νεκρώσουμε» εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια ,τα πάντα.
-Για να είναι μαζική καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμα μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.
-Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης μέσα από τους αγώνες μας αυτών των βαρβάρων μέτρων ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους τα ψηφίσουν.
-Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για να φέρουμε πιο κοντά τη μέρα που θα απαλλαγούμε οριστικά από την ταξική εκμετάλλευση και την καταπίεση. Μόνο τότε θα σωθούμε και θα σωθεί ο τόπος οριστικά από χρεοκοπίες, κρίσεις, μνημόνια, δανειστές και την ανεργία.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας και κυρίως για όσους με την ψήφο τους και τη στάση τους ενίσχυαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα κόμματα του ευρομονόδρομου.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ σε όλους και όλες που πίστεψαν και έδωσαν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και στους μηχανισμούς τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να κάνουν σήμερα το βήμα. Να συνταχθούμε στον κοινό αγώνα να ματαιώσουμε το γονάτισμα του λαού. Να χαράξουμε τη δική μας προοπτική.

-Πρέπει να μαζικοποιήσουμε, να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα μας να τα μετατρέψουμε σε μετερίζια αγώνα, σε κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και συνολικά στους καπιταλιστές και το αστικό κράτος. Οργάνωση μαζικά όλων των εργαζομένων στα σωματεία. Βασικό μετερίζι οργάνωσης η συνέλευση των εργατοϋπαλλήλων στο εργοστάσιο, στην επιχείρηση, στο σωματείο.
-Ζωντανή καθημερινή δράση των εργατών μέσα από το σωματείο με λόγο και δράση μέσα από την συλλογική διαδικασία της γενικής συνέλευσης.
-Να πετάξουμε έξω από αυτά τους εργοδοτικούς, τους συμβιβασμένους, την εργατική αριστοκρατία που είναι σύμμαχος και δεξί χέρι του κεφαλαίου. Να αναδείξουμε στα συνδικάτα αγωνιστές τίμιους και αφοσιωμένους στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
-Να αποδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και όλα τα κόμματα διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και υπερασπιστές των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και μηχανισμών, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ μας και σε βάρος τους.
-Στη δική τους προσπάθεια να ενωθούν όλοι μαζί για να περάσουν τα μέτρα, για να μας τα πάρουν όλα και για να μας γονατίσουν για 10ετιες, να χτίσουμε το δικό μας λαϊκό μέτωπο.

Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δε μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε τα δίκια μας.
ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Να δυναμώσουμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) δυναμώνοντας έτσι την κοινή δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων. Να δημιουργήσουμε παντού γερές βάσεις της συμμαχίας στον κλάδο, στη γειτονιά, με λαϊκές επιτροπές σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Αυτή η ενότητα και αυτή η συμμαχία είναι ωφέλιμη για την εργατική τάξη και το λαό μας και όχι αυτή που προσπαθεί το κεφάλαιο και τα κόμματα του να χτίσουν δήθεν για να σώσει την Ελλάδα

Ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μια τέτοια λαϊκή συμμαχία

-μπορεί να παρεμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει όλους τους αντεργατικούς, αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα .
-Να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος και να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο που έχει γίνει με τη δουλειά μας και τον λυμαίνονται μια χούφτα παραγωγικά παράσιτα, μια χούφτα μονοπώλια και κεφαλαιοκράτες.
-Να τσακίσει το καταπιεστικό και αντιλαϊκό αστικό κράτος και να φτιάξει το κράτος των εργατών .
Μπορούμε! Γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.»
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
«48 ώρες στο δρόμο-Όλη η Ελλάδα στο Σύνταγμα

Τα αγωνιστικά ραντεβού μας στις 28 και 29 Ιουνίου Μας χωρίζουν πια μόνο λίγες ώρες από τη διήμερη πανελλαδική κινητοποίηση της 28ης και 29ης Ιουνίου. Όλα δείχνουν ότι το διήμερο της Γενικής Απεργίας μπορεί να πάρει τις διαστάσεις παλλαϊκού ξεσηκωμού που θα ενταφιάσει οριστικά το Μεσοπρόθεσμο. Αυτός ο αγώνας δεν είναι κρίσιμος μόνο για το μέλλον μας, αλλά αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς του κόσμου που θέλουν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους. Το Σύνταγμα είναι η αφετηρία μιας νέα πορείας.

Στις 28 Ιουνίου μαζευόμαστε στις 9:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος για να διαδηλώσουμε και περιμένουμε τις απεργιακές διαδηλώσεις να ενωθούν μαζί μας. Στις 6:00 μμ θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Στις 29 Ιουνίου συντονίζουμε όλες τις δυνάμεις μας για να επιτευχθεί η ουσιαστική περικύκλωση της Βουλής. Οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός. Ενδεικτικά στον Ευαγγελισμό θα είναι οι λαϊκές συνελεύσεις Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου. Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων μαζεύονται στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο. Ενδεικτικά: Ν. Σμύρνη, Βύρωνας, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέος Κόσμος, Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι, Ελληνικό. Οι δυτικές συνοικίες συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας). Ενδεικτικά: Πετρούπολη, Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.

Για τον κόσμο που θα έρθει από όλη τη χώρα έχουν προβλεφθεί δομές φιλοξενίας. Για όλο τον κόσμο που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να είναι πεζός στα μπλόκα, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσει την περικύκλωση με το αυτοκίνητό του από τις 8 πμ, συμμετέχοντας σε μια λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση. Μερικές εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου και θα επιστρέφουν από εναλλακτικούς δρόμους κάθε φορά που η τροχαία θα τα εκτρέπει, μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στην πρόσβαση των βουλευτών. Επαναλαμβάνουμε, επίσης ότι όπως ακριβώς έχουμε πράξει από τις 25 Μαΐου ως σήμερα, θα επιμείνουμε στο μαζικό και αποφασιστικό χαρακτήρα του αγώνα μας. Καλούμε τους πάντες να σεβαστούν και να περιφρουρήσουν αυτήν την επιλογή.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τους επιτρόπους της τρόικας να μη τους περάσει καν από το μυαλό τους ότι η καταστολή μπορεί να σπάσει την κινητοποίηση μας.

Στα διλήμματα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» του κου Πάγκαλου, εμείς απαντάμε: «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει». Να χαίρεται τον παππού του!

Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί και τα διλήμματά τους!

Οι πλατείες μας ανήκουν. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Διεκδικούμε το αυτονόητο:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Πίστη στις δυνάμεις μας. Ή εμείς ή αυτοί!

Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε. Το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Άμεση Δημοκρατία τώρα!» (ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: