Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η λύση της παραίτησης για τους διαφωνούντες

 
Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Το συμπέρασμα της… σύγχυσης, στο οποίο καταλήγει κανείς, ακούγοντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με το Μεσοπρόθεσμο και απειλούν να το καταψηφίσουν, επιδιώκει να ανατρέψει το ...
Μέγαρο Μαξίμου, προτάσσοντας τις «καθαρές λύσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες, τόσο από το πρωθυπουργικό επιτελείο όσο και από την Ιπποκράτους, βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές επαφές και ζυμώσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και να «διαγραφούν» οι ενστάσεις των βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο.
Στην κατεύθυνση αυτή θεωρείται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κέρδισε μια πρώτη νίκη, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας, ενώ είναι ορατή η αλλαγή κλίματος, μετά την αντικατάσταση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης λόγω του ειδικού πολιτικού βάρους και του εκτοπίσματός του, δεν προσφέρεται για… αντάρτικο. Στην Κυβέρνηση λοιπόν είναι αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη διαμόρφωση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Ως τελευταία λύση μάλιστα, ακούγονται το ενδεχόμενο να υποβάλλουν παραιτήσεις από τις έδρες τους όσοι βουλευτές συνεχίσουν να διατηρούν τη διαφωνία τους. Έτσι, εκτιμάται ότι οι ίδιοι οι βουλευτές θα παραμείνουν συνεπείς με όσα λένε, και δεν θα υπάρξει κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα στην κατάρρευση και σε πρόωρες εκλογές.
NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: