Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σε αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης


Τρίτη 7 Ιουνίου 2011 Τοπικά
Την απόφαση, με την οποία τίθεται σε αργία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπέγραψε χθες το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας της...
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος.
Η απόφαση έρχεται μετά την καταδίκη του κ. Ψωμιάδη από το Εφετείο σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.
Από το δικαστήριο κρίθηκε ότι ο Π. Ψωμιάδης έκανε "κακή χρήση της διακριτικής του εξουσίας, και συγκεκριμένα υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας που επέβαλαν οι αρχές του δημοσίου συμφέροντος, της χρηστής διοίκησης, της ισότητας και της εξυπηρέτησης τον έχοντα τον νόμο".
Τονίζεται ακόμη ότι η απόφαση για τη μείωση στο ελάχιστο του ύψους των προστίμων -από 89.000 σε 5.000 ευρώ- "δεν μπορούσε, σαφώς, να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε έναν πρατηριούχο καυσίμων, ο οποίος διαθέτοντας νοθευμένα καύσιμα (με τη μέθοδο του αποχρωματισμού) κέρδιζε πολύ περισσότερα απ’ ότι από την καταβολή του προστίμου αυτού του ύψους".
Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απόφαση εστάλη ήδη στην Περιφέρεια και αναμένονται οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του κ. Ψωμιάδη.
Δηλώσεις για το θέμα θα κάνει ο κ. Ψωμιάδης σήμερα.
Πάντως, χθες το πρωί, πριν παραλάβει την απόφαση, μίλησε στην ΕΤ3 και εξέφρασε την πρόθεση του να πηγαίνει καθημερινά στα γραφεία της Περιφέρειας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά.
"Δεν πρόκειται να φύγω από την Περιφέρεια. Θα παραμείνω εδώ, χωρίς να έχω τον τίτλο του περιφερειάρχη, το δικαίωμα να υπογράφω. Από εδώ μόνον ο λαός μπορεί να με διώξει. Ο λαός με έστειλε πριν έξι μήνες, κανείς δεν μπορεί να έρθει να με πάρει από εδώ. Εξάλλου, δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτε. Έχουμε τον Άρειο Πάγο" τόνισε ο Π. Ψωμιάδης.
Δήλωσε, επίσης, ότι θα συνεχίσει να μιλά για τα προβλήματα της κοινωνίας, κατά του μνημονίου, για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, για τη Μακεδονία. "Δεν πρόκειται ούτε να με φιμώσουν, ούτε να με τρομοκρατήσουν, ούτε να με εξοντώσουν πολιτικά" επισήμανε.
Σύμφωνα με το νόμο, στην περίπτωση της προσωρινής αργίας, καθήκοντα περιφερειάρχη ασκεί ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, που είναι ο αδελφός του, Διονύσης Ψωμιάδης.
Συμπαράσταση από ΝΔ
Τη συμπαράσταση της ΝΔ στον Παναγιώτη Ψωμιάδη εξέφρασε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του κόμματος του νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
"Είναι μια εξέλιξη, η οποία έπρεπε και μπορούσε να αποτραπεί από την πλευρά της κυβερνήσεως. Κι είναι μια εξέλιξη που δείχνει ένα πνεύμα ρεβανσιστικό. Η ΝΔ συμπαραστέκεται στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος ο Παναγιώτης θα δικαιωθεί από την ίδια την ελληνική δικαιοσύνη" δήλωσε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: