Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Τα φέσια Καραμανλή, το χρέος Μητσοτάκη και το γαλάζιο μνημόνιο Αιματηρές περικοπές κάνει η Ν.Δ. για να ανταποκριθεί στους δανειστές της

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/12979DDD2F04E3B4F4417D7071493E16.jpg 
Παρασκευή 22 Απριλίου 2011
Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του κ. Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έγινε εσωτερικός έλεγχος στα οικονομικά του κόμματος.
Οι «γαλάζιοι» λογιστές ξαφνιάστηκαν με τα στοιχεία που βρήκαν και η έκπληξη ήταν δυσάρεστη για τον κ. Σαμαρά.
Στο «γαλάζιο» ταμείο υπήρχαν μόνο...
8.000 ευρώ και ένα κόμμα καταχρεωμένο με οφειλές στις τράπεζες, με ποσό που αγγίζει τα 127 εκατ. ευρώ.


Η βαριά κληρονομιά

Η δωδεκαετής προεδρία του κ. Κ. Καραμανλή άφησε ένα μεγάλο χρέος στον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη: στις «γαλάζιες» καταστάσεις υπήρχε, σύμφωνα με τη νέα ηγεσία, ένα ανεξόφλητο χρέος από την περίοδο της προεδρίας του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Μόλις στο... παρά ένα η ΝΔ γλίτωσε το δικαστήριο και προ ημερών επήλθε συμβιβασμός και έκλεισε μια πολυετής εκκρεμότητα, αφού πληρώθηκε οφειλή σε τηλεοπτικό σταθμό για προεκλογική διαφήμιση.

Η κακή οικονομική κατάσταση της ΝΔ σήμανε συναγερμό και ο κ. Σαμαράς έβαλε σε εφαρμογή με τον διευθυντή του κόμματος κ. Αθ. Σκορδά το «γαλάζιο μνημόνιο» για να μειωθούν οι δαπάνες και να... μηδενίσουν το εσωτερικό έλλειμμα.

Η αποτυχία στα stress tests της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία η ΝΔ οφείλει 105 εκατ. ευρώ, την υποχρέωσε να αυξήσει το επιτόκιο στο 8,5%, μια κίνηση που εκτόξευσε την επιβάρυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με βάσει αυτή την εξέλιξη, η ΝΔ χρειάζεται περίπου 1 εκατ. ευρώ τον μήνα για τοκοχρεολύσια, ενώ η επιχορήγηση είναι 17,2 εκατ. ευρώ.

Τα «γαλάζια» δάνεια είναι από τις παλαιότερες προεκλογικές κινητοποιήσεις-μαμούθ των ετεροδημοτών και για να εξορθολογιστεί το σύστημα αποφασίστηκαν αιματηρές περικοπές.

«Πλέον δεν παράγουμε ελλείμματα, με εξαίρεση τα δάνεια που έρχονται από το παρελθόν» λέει ο κ. Σκορδάς.


Απολύσεις και οικονομίες

Στο πλαίσιο του «γαλάζιου μνημονίου» μειώθηκε σημαντικά το προσωπικό και από τον περασμένο Αύγουστο απολύθηκαν περίπου 60 άτομα, κόπηκαν υπερωρίες, έγινε επαναδιαπραγμάτευση των ενοικίων κτλ.

Συγκεκριμένα, από τα ενοίκια επήλθε εξοικονόμηση 30%-32%, αφού από τα 24 διαφορετικά γραφεία που μίσθωνε η ΝΔ συγκεντρώθηκε στα νέα γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού 340, για τα οποία πληρώνει 95.000 τον μήνα.

Για το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης (όπου θα μεταφερθεί το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής) έγινε επαναδιαπραγμάτευση του ενοικίου και από τις 14.000 ευρώ που ήταν το μίσθωμα προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο έπεσε στις 10.000 ευρώ.

Επίσης, μειώθηκαν τα κόστη των προμηθευτών 30%-50%, τον κ. Σαμαρά στις περιοδείες του τον συνοδεύουν τα απολύτως απαραίτητα άτομα, ενώ πωλήθηκαν έπιπλα από τα παλαιά γραφεία, υπολογιστές κτλ.

Σχετικά με τη συζήτηση για καθυστέρηση στις πληρωμές των ενταγμένων κανονικά στο μισθολόγιο υπαλλήλων, η επίσημη δικαιολογία είναι ότι εξοφλούνται απολογιστικά κάθε μήνα και πλέον δεν υπάρχει προκαταβολή.

Συγκεκριμένα, από τα 450 άτομα που είναι το προσωπικό, οι 95 (αποσπασμένοι) πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους, οι 70 εργάζονται στις νομαρχιακές επιτροπές και αµείβονται µε ηµεροµίσθιο ή µε δελτίο παροχής υπηρεσιών και εξοφλούνται απολογιστικά κάθε µήνα.

Δεν πάει καλά η εξόρμηση

Η οικονομική εξόρμηση του κόμματος δεν πάει καλά μέχρι στιγμής και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα. Η ΝΔ επενδύει στο Διαδίκτυο και μέσα από το portal της ζητεί από τους ψηφοφόρους και τα μέλη, εκτός από τα μπλοκάκια που έχουν βουλευτές και στελέχη, στο κυνήγι για εισφορές να δώσουν χρήματα μέσω καρτών.

Απλώς έχουν να επιλέξουν, όπως τους προτρέπει το κόμμα, από τις εξής επιλογές: με 2 ευρώ μπορούν να ενισχύσουν την παρουσία της ΝΔ με τουλάχιστον 150 αφίσες, με 5 ευρώ τον μήνα μπορούν να βοηθήσουν να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τουλάχιστον 200 ανθρώπους, με 10 ευρώ τον μήνα να βοηθήσουν δύο ετεροδημότες να μετακινηθούν την ημέρα των εκλογών και με 50 ευρώ να βοηθήσουν τη ΝΔ να έχει ραδιοφωνικό μήνυμα 30''.

Στο πλαίσιο της εξεύρεσης χρημάτων, τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί και σχετική επιστολή του κ. Σαμαρά προς τα μέλη, τα οποία θα ενημερώνονται για την έκδοση µιας κοµµατικής κάρτας, µε πλάνο να διατεθεί στο 20% όσων µετείχαν στις εσωκοµµατικές εκλογές του 2009. Με την κάρτα, η οποία θα κοστίζει 40 ευρώ, οι κάτοχοί της θα έχουν διάφορα προνόµια, όπως εκπτώσεις σε καταστήµατα κ.α. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να ζητήσει τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης για τα πολιτικά κόμματα, η οποία μπορεί να φθάσει ακόμη και στο 30%, ενώ δεν είναι αρνητικός στην ονομαστικοποίηση των εισφορών.

 
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: