Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Απάντηση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ. Κουκοδήμου για τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης Το κράτος πρόνοιας σε όλο του το μεγαλείο!


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011Τοπικά
Κανένας αρμόδιος φορέας μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα που τέθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο σχετικά με την επιχορήγηση του Σωματείου ΑμεΑ "Μέριμνα Παιδιού... Κατερίνης" που μέχρι την κατάργηση των Ν.Α. κάλυπτε μέρος των εξόδων της λειτουργίας της.
Στο ερώτημα που απηύθυνε ο βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος προς τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομικών, το μεν Υπουργείο Εσωτερικών, απαντά θεωρητικά πως όλες οι υποχρεώσεις των Ν.Α. μεταφέρονται στις Περιφέρειες, πλην όμως δεν υπάρχει σαφής απάντηση για την ετήσια επιχορήγηση. Το υπουργείο Οικονομικών απαντά με παραπομπή σε έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, ενώ το Υγείας σημειώνει πως κάνει προσπάθεια για έκτακτες επιχορηγήσεις.
Την ίδια στιγμή που τα αρμόδια υπουργεία "κάνουν πως δεν βλέπουν το πρόβλημα", οι οικονομικές υποχρεώσεις του Σωματείου σωρεύονται. Το κράτος πρόνοιας σε όλο του το μεγαλείο!
Η απάντηση του υπουργείου Υγείας
Απαντώντας στην με αρ. 4386/4-10-2010 ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή των Ελλήνων από τον βουλευτή κ. Κουκοδήμο, σχετικά με θέματα λειτουργίας των δομών κοινωνικής μέριμνας για ΑμεΑ στο Ν. Πιερίας, ως προς τον τομέα αρμοδιότητάς μας, όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης είναι Ν.Π.Ι.Δ., Φιλανθρωπικό Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο σύμφωνα με το Ν.Δ. 1111/72 και ως εκ τούτου εποπτεύεται και επιχορηγείται άμεσα από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναγνωρίζοντας το έργο που προσφέρουν οι Σύλλογοι, τα Ν.Π.Ι.Δ. και τα σωματεία ΑμεΑ γενικότερα, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων φορέων, καλύπτοντας συμπληρωματικά με έκτακτες επιχορηγήσεις από τον Προϋπολογισμό του και το προϊόν του Ειδικού Κρατικού Λαχείου τυχόν ελλείμματά τους, σύμφωνα πάντα με τις πιστώσεις που διαθέτει και τα σχετικά αιτήματα των Φορέων.
Το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης" έχει επιχορηγηθεί το τρέχον έτος με το ποσό των 10.000 ευρώ (αρ.απόφασης Π2β/ΓΠ.109209/6-9-2010) από το προϊόν του Ειδικού Κρατικού Λαχείου, για λειτουργικές δαπάνες των δομών του.
Τέλος, με την αρ. πρωτ. Π3α/Φ.ΕΣΠΑ/ΓΠ35280/24-8-2010 απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα: "Έγκριση Σκοπιμότητας για τη Δημιουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση από το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης", εγκρίθηκε από το ανωτέρω Σωματείο η δημιουργία τριών Στεγών και προτάθηκε η χρηματοδότησή τους από το ΠΕΠ Μακεδονίας -Θράκης.
Ο Υπουργός
Ανδρέας Λοβέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: