Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Συμμαχία δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα θα τα καταφέρει πρότεινε ο Μ. Καρχιμάκης "Όχι" στην καταστροφολογία

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011 Ελλάδα
Ευθεία επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του... Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος. "Η ΝΔ συμπεριφέρεται λες και ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας" τόνισε και πρότεινε τη συμμαχία των δυνάμεων που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση.
Αντί να συναισθανθεί τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για τη σημερινή κατάσταση, η ΝΔ προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τις δύσκολες επιλογές της κυβέρνησης, δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης.

Ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος έβαλε και κατά των κομμάτων της Αριστεράς, τονίζοντας ότι "οι ασκήσεις επαναστατικής ανυπακοής έχουν βαρύ κόστος για τους πολίτες και τη χώρα". Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει την αρωγή των κομμάτων, αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται ως αντίπαλοι.

Αντίθετα, ζήτησε από τα κόμματα και τα κυβερνητικά στελέχη σε αυτή τη συγκυρία να κατανοήσουν ότι για να βγει η χώρα από την κρίση θα πρέπει η αγωνία και η ανησυχία των πολιτών να είναι τα στοιχεία εκείνα που θα διατηρήσουν ενωμένες τις δυνάμεις.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ είναι αφενός η προετοιμασία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή καθώς επίσης και η προετοιμασία της προγραμματικής συνδιάσκεψης του Κινήματος που θα διεξαχθεί στις αρχές του επόμενου Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση αφορούσε επίσης και σε ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25 Μαρτίου και ειδικότερα στο θέμα της έκδοσης του ευρωομολόγου με εισηγητή τον Παντελή Οικονόμου. Εισήγηση για το ίδιο θέμα έκανε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: