Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ισοπαλία σαν ήττα... (video) - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑ 1-1

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα παραμένοντας στη ζώνη του υποβιβασμού καθώς.. το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν ευνοούσε καμία από τις δυο ομάδες. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Καρέρα στο 12ο λεπτό και οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν στο 35 με το Ρομέου. Χωρίς νίκη μακριά από την Λάρισα παραμένει η ΑΕΛ που έχει 4 ισοπαλίες σε 11 ματς.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Παύλος Δερμιτζάκης στον τρίτο του αγώνα στον πάγκο του Αστέρα ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Ντεγκρά κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν ο Φυντανίδης δεξιά ο Πουλίδο με το Μπαρτολίνι στο κέντρο και τον Ουριμπάρι στο αριστερό άκρο.
Ο Λαδάκης με το Μπαστία ήταν τα δυο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Καρέρα στο δεξί άκρο, τον Ουντόντζι στο αριστερό και το Μάρτινς πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Παπάζογλου.
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι και η Λάρισα με το Νίκο Κωστένογλου να βάζει τον Τσοντοφάλσκι κάτω από τα δοκάρια, τους Νταμπίζα και Ταυλαρίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Μελλίση στο δεξί άκρο και τον Κατσιαρό στο αριστερό. Ο Ρομέου με τον Αμπουμπακαρί ήταν τα δυο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Σίμιτς δεξιά, το Βενετίδη σε ρόλο αριστερού χαφ και το Μετίν σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον προωθημένο Κουζέν.

Δυο γκολ λίγες φάσεις
Ματς δίχως αύριο ήταν αυτό στην Τρίπολη ανάμεσα στον τοπικό Αστέρα και τη Λάρισα και όπως ήταν φυσικό οι δυο προπονητές εμφανίστηκαν αρκετά μετρημένοι και συντηρητικοί στις κινήσεις τους στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.
Το παιχνίδι κινήθηκε στην μετριότητα ειδικά στα πρώτα λεπτά και μέχρι το γκολ του Αστέρα που άλλαξε τα πλάνα των ομάδων και την εικόνα του παιχνιδιού.
Και ενώ δεν υπήρχε η παραμικρή φάση στα πρώτα 11 λεπτά, στο 12 οι Αρκάδες κατάφεραν σε μια ανύποπτη στιγμή να ανοίξουν το σκορ.
Ο Παπάζογλου έξω από την περιοχή με κεφαλιά βρήκε τον Καρέρα, αυτός πέρασε τον Κατσιαρό, κέρδισε την κόντρα από τον Νταμπίζα και με σουτ από τα δεξιά της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσοντοφάλσκι.
Μετά το 1-0 οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 14 είχαν ακόμα μια καλή στιγμή με τον Ουντόνζτι το σουτ του οποίου όμως έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.
Οι Θεσσαλοί άρχισαν να ανεβαίνουν σιγά σιγά εκμεταλλευόμενοι και το χώρο που τους άφηναν οι παίκτες του Αστέρα που οπισθοχώρησαν αισθητά.
Στο 24ο λεπτό ο Σίμιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Κουζέν έπιασε την κεφαλιά η μπάλα όμως πέρασε πολύ έξω από τα δοκάρια του Ντεγκρά.
Η πίεση της ΑΕΛ καρποφόρησε στο 35ο λεπτό.  Ο Κατσιαρός εκτέλεσε το πλάγιο από αριστερά, ο Κουζέν διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα με τον Φυτανίδη και ο Ρομέου που παρακολουθούσε τη φάση με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Αστέρα. Ο Φυτανίδης σέντραρε από δεξιά, ο Ουντότζι βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι όμως με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά των διχτύων

Ξύπνησαν στο τέλος
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες εμφανίστηκαν ακόμα πιο επιφυλακτικές στον αγωνιστικό χώρο καθώς ήταν ολοφάνερο ότι το πρώτο πράγμα που κοιτούσαν να διασφαλίσουν ήταν να μην δεχθούν γκολ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το θέαμα να είναι πάρα πολύ κακό και μέχρι το 70ο λεπτό να μην έχει δημιουργηθεί η παραμικρή φάση μπροστά από τις δυο εστίες.
Από το 70 και μετά όμως το παιχνίδι άρχισε να ζεσταίνεται με τις ομάδες να ρισκάρουν προκειμένου να φτάσουν στη νίκη.
Στο 74ο λεπτό ο Καρέρα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Νταμπίζα, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει, ο Τσοντοφάλσκι έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε
Δυο λεπτά αργότερα ο Μετίν σημάδεψε το δοκάρι σε απ ευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 79' σε αντεπίθεση της Λάρισας, ο Κουζέν προτίμησε να σουτάρει από δεξιά της περιοχής, αντί να δώσει στον ολομόναχο Πλιάγκα και ο Ντεγκρά έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι.
Στο 83ο λεπτό ο Αστέρας απείλησε μετά από σέντρα του Φρανκού και προβολή του Παπάζογλου την όποια όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Τσοντοφάλσκι.
Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία στο ματς με τις δυο ομάδες να φεύγουν απογοητευμένες από το γήπεδο, καθώς η ισοπαλία ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν βόλευε καμία από τις δύο.



Η εξέλιξη του αγώνα

1' Εναρξη αγώνα
8' Καμία αξιόλογη φάση μέχρι τώρα στο παιχνίδι
10' Κίτρινη στον Φυτανίδη
12' ΓΚΟΟΟΟΛ 1-0 Κεφαλιά πάσα του Παπάζογλου έξω από την περιοχή, ο Καρέρα πέρασε τον Κατσιαρό, κέρδισε την κόντρα από τον Νταμπίζα και με σουτ από τα δεξιά της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
14' Σουτ Ουντότζι από τα αριστερά της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ
24' Φάουλ Σίμιτς, κεφαλιά του Κουζέν, η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι
32' Ο Αστέρας Τρίπολης έχει δώσει χώρο στη Λάρισα και προσπαθεί να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις
35' ΓΚΟΟΟΛ 1-1 Πλάγιο από τα αριστερά του Κατσιαρού, ο Κουζέν διεκδίκησε την μπάλα στον αέρα με τον Φυτανίδη και ο Ρομέου που παρακολουθούσε τη φάση με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη "στρογγυλή θεά" στη δεξιά γωνία της εστίας του Ντεγκρά
39' Κίτρινη στον Ταυλαρίδη
41' Σέντρα από αριστερά του Ουντότζι, κεφαλιά του Παπάζογλου μέσα από τη μικρή περιοχή, ο Τσοντοφάλσκι μπλόκαρε εύκολα 
45' Σέντρα από δεξιά του Φυτανίδη, ο Ουντότζι αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική μεριά των διχτύων
45' Τέλος ημιχρόνου

46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου
48' Ο Κολοβέτσιος στη θέση του Ταυλαρίδη
60' Ο Αρσενίεβιτς στη θέση του Ουντότζι
63' Ο Ρέτζας στη θέση του τραυματία Κατσιαρού
65' Κίτρινη στον Μπαστία
66' Κίτρινη στον Ουριμπάρι
70' Καμία αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Οι δύο τερματοφύλακες δεν χρειάστηκε να επέμβουν κάποια φορά
74' Ο Καρέρα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Νταμπίζα, αλλά πριν προλάβει να σουτάρει ο Τσοντοφάλσκι έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε
76' Φάουλ Μετίν από τον άξονα, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ντεγκρά
76' Σέντρα Βενετίδη από αριστερά, ο Ντεγκρά δεν μπόρεσε να απομακρύνει με γροθιές, σουτ του Μετίν, ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης απόκρουσε
78' Κίτρινη στον Αμπουμπακαρί
79' Αντεπίθεση της Λάρισας, σουτ του Κουζέν από δεξιά της περιοχής, ο Ντεγκρά απογειώθηκε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι
80' Ο Φορτούνης στη θέση του Μάρτινς
83' Σέντρα του Φορτούνη, προβολή του Παπάζογλου, ο Τσοντοφάλσκι απόκρουσε δύσκολα
85' Ο Φρανκού στη θέση του Φυτανίδη
90' Τέλος αγώνα

ΓΗΠΕΔΟ: Αστέρας Τρίπολης 10' Κίτρινη στον Φυτανίδη8' Καμία αξιόλογη φάση μέχρι τώρα στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος:Ζαχαριάδης(Μακεδονίας)

Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης (85' Φρανκού), Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι (60' Αρσενίεβιτς), Ροζέριο Μάρτινς (Φορτούνης), Παπάζογλου
Στον πάγκο: Αργυρόπουλος, Φορτούνης, Ορόθκο, Φρανκού, Μαρσέλο, Αναστασόπουλος, Αρσενίεβιτς

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Κατσιαρός (63' Ρέτζας), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (48' Κολοβέτσιος), Ρομέου, Αμπουμπακάρι, Σίμιτς, Μετίν, Βενετίδης, Κουζέν
Στον πάγκο: Αμπάρης, Τσινμπάμπα, Ρέντζας, Κόζακ, Κολοβέτσιος, Ιγκλέσιας, Πλιάγκας

Επιμέλεια: Γιάννης Μέγας
Video

novasports

Δεν υπάρχουν σχόλια: