Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Καιρός φέρνει…το βόλεμα

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Καιρός φέρνει…το βόλεμα  
Ο γνωστός σε όλους μας μετεωρολόγος και πλέον βουλευτής, Νίκος Καντερές, κατάφερε να βολέψει τον γιό του στη Βουλή, ως επιστημονικό συνεργάτη, ενώ αυτός εργάζεται και στην Εθνική ...Ασφαλιστική. Να λοιπόν που εμφανίζεται ξανά μπροστά μας το «αν το νόμιμο είναι και ηθικό;».
Από τις πρώτες ενέργειες του Νίκου Καντερέ με το που πήρε το χρίσμα ήταν να επιλέξει τους συνεργάτες, που θα τον βοηθούσαν να φέρει εις πέρας το έργο που του ανατέθηκε με την ψήφο του λαού. Έτσι λοιπόν κάλυψε τις θέσεις των επιστημονικών συνεργατών του επιλέγοντας στη μια από τις δυο τον γιό του, Βαγγέλη Καντερέ.
Σύμφωνα με το ‘Έθνος, μέσα στο 2007 ο υιός Καντερές προσελήφθη στην Εθνική Ασφαλιστική ή οποία είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας. Μάλιστα είναι και τόσο καλός στη δουλειά του, αφού δυο χρόνια μετά πήρε προαγωγή και έγινε προϊστάμενος στη μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία.
Ο Βαγγέλης Καντερές δεν παρανομεί, κατέχοντας δυο θέσεις διότι η Εθνική Ασφαλιστική δεν θεωρείται Δημόσιο, αλλά σε όλους μας φέρνει στο μυαλό την περίφημη φράση του Βουλγαράκη «αν το νόμιμο είναι και ηθικό;». Γιατί; Επειδή αυτές οι εταιρείες δε διέπονται από κανόνες του δημοσίου, αλλά τελούν υπό κρατικό έλεγχο, καθώς οι διοικήσεις τους τοποθετούνται από το κράτος μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο Βαγγέλης Καντερές ασχολήθηκε και με τον συνδικαλισμό, φυσικά με τα χρώματα του κόμματος του πατέρα του, και στις τελευταίες εκλογές του συλλόγου προσωπικού της εταιρείας έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη σε δυο θέσεις.
Πάντως το πόστο του υιού Καντερέ στη Βουλή είναι χαλαρό. Ο ρόλος και η βασική αρμοδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη είναι να μελετά τα νομοσχέδια που κατατίθενται, ώστε να μπορούν οι βουλευτές να παρεμβαίνουν επί των συζητούμενων νομοσχεδίων.
Ωστόσο ο Ν. Καντερές δε θεωρείται και ο πλέον παραγωγικός βουλευτής σε κοινοβουλευτικές ομιλίες, αφού από τις 4 Οκτωβρίου του 2009 που έγιναν οι τελευταίες εκλογές και συγκροτήθηκε η Βουλή, ο βουλευτής ανέβηκε στο βήμα 29 φορές.
Τώρα με βάση όλα τα παραπάνω βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα και προσπαθήστε να απαντήσετε στο… «αν το νόμιμο είναι και ηθικό».http://www.newsday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: