Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Το ΨΝΠΟ σε τροχιά ανάπτυξης και βελτίωσης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 Τοπικά
6 ιατροί έχουν αναλάβει εργασία, 1 νοσηλευτής ορκίστηκε πρόσφατα
Ορκίστηκε χθες και ανέλαβε καθήκοντα η νέα οδοντίατρος επιμελητής Β' κ. Παπαδοπούλου.... Κυριακή στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου (ΨΝΠΟ). Στην ορκωμοσία ήταν παρόν ο κ. Ιωάννου Διευθυντής Οδοντιατρικού, και ο κ. Τζήκας υποδιοικητής του νοσοκομείου.
Με την πρόσληψη αυτή το ΨΝΠΟ καλύπτει ένα κενό στελέχους με επιστημονική κατάρτιση που θα συμβάλει τόσο στην παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών όσο και της οδοντιατρικής πρόληψης του πληθυσμού αλλά και στην παιδοδοντιατρική πρόληψη του πληθυσμού των δημοτικών σχολείων της Πιερίας.
Με αυτή την ορκωμοσία οι ιατροί που έχουν προσληφθεί στο Ψυχιατρείο και τον ΟΚΑΝΑ έχουν γίνει έξι (6) ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμα 4 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Μάλιστα η πρόσληψη της ιατρού για τη θέση της Διευθύντριας Ψυχιατρικής έχει ολοκληρωθεί και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ την 31/12/2010.
Σήμερα έχουν στελεχωθεί οι θέσεις ψυχιάτρου και παθολόγου στη δομή του ΟΚΑΝΑ και οι θέσεις οδοντιάτρου, νευρολόγου, παθολόγου και ενός επικουρικού ψυχιάτρου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στο ΨΝΠΟ.
Επίσης πριν από λίγες ημέρες ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα και ένας νοσηλευτής ΔΕ.
Όπως λέγαμε πριν από λίγο καιρό "Στόχος είναι να ορκισθούν έως 31/12/2010 οι ιατροί". Ε, σήμερα καλύψαμε αυτό το στόχο, είπε ο Διοικητής κ. Κοσμαδάκης.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΝΠΟ
Με αυτές τις ενέργειες της διοίκησης υπό τον κ. Κοσμαδάκη Μανώλη αλλά και με άλλες πρόσθετες αποφάσεις και ενέργειες φαίνεται ότι πλέον το Ψυχιατρείο μπαίνει στη νέα εποχή ενισχυμένο σε στελέχη δομές και λειτουργίες που θα προσφέρουν βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στο Νομό μας στα πλαίσια της Γ' φάσης του ΨΥΧΑΡΓΩΣ στο τομέα της ψυχικής υγείας.
Οι δομές και λειτουργίες όπως έχουν αναδιοργανωθεί και λειτουργούν σήμερα είναι:
1. Η Δομή "Βραχείας Νοσηλείας" λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση και μπορεί να δέχεται ψυχιατρικά περιστατικά από όλη τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Νομούς Πιερίας, Κοζάνης και Γρεβενών. Για να γίνει αυτό μετακινήθηκαν 3 νοσηλεύτριες που είχαν άλλα καθήκοντα σε άλλες δομές/λειτουργίες άσχετες με το αντικείμενο τους. Η λειτουργία της Δομής "Βραχεία Νοσηλεία" μετατράπηκε από ολοήμερη σε 24ωρη χωρίς επιπλέον προσωπικό αλλά με αναδιάταξη δυνάμεων.
2. Η Δομή "Ξενώνας Διόνυσος" λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση χωρίς επιπλέον προσωπικό αλλά με αναδιάταξη δυνάμεων σε νέο κτίριο που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας.
3. Στις ανεπτυγμένες κλίνες προστέθηκαν εντός του έτους 2010 πέντε κλίνες (5) επιπλέον στις παρακάτω Δομές του Ψ.Ν.Π.Ο:
α). Τρεις κλίνες (3) στην Δομή "ΕΡΑΤΩ" (από 15 έγιναν 18).
β). Μία (1) κλίνη στην Δομή "ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ" (από 16 έγιναν 17).
γ). Μία (1) κλίνη στον "ΞΕΝΩΝΑ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ" (από 14 έγιναν 15).
4. Ενισχύθηκε η λειτουργία της κλινικής των Οξέων με επιπλέον προσωπικό (4 άτομα συνολικά).
5. Η ΜΟ.Φ.Ψ.Υ. λειτουργεί πλέον σε νέους χώρους στο παλιό γενικό νοσοκομείο μόνο πρωί από 7:00-14:30 παράγοντας το ίδιο έργο όπως και με την ολοήμερη λειτουργία. Έτσι εξοικονομήθηκε το αναγκαίο προσωπικό για την ενίσχυση της κλινικής των Οξέων περιστατικών.
6. Τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (ΤΕΙ) λειτουργούν χωρίς λίστα αναμονής για την προσέλευση ασθενών.
Με αυτές τις ποιοτικές ενέργειες το ΨΝΠΟ είναι ουσιαστικά έτοιμο να βαδίζει στη διαδικασία συγχώνευσης με το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ώστε να συμβάλει στην αναμόρφωση του συστήματος παροχής φροντίδας υγείας στις νέες συνθήκες στον τομέα του.
Άλλωστε όπως έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ο Διοικητής κ. Κοσμαδάκης, "πρόθεση του Υπουργείου και της Διοίκησης δεν είναι το "κλείσιμο" του Νοσοκομείου αλλά η μετεξέλιξη σε ένα δίκτυο υπηρεσιών που εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και θα συνεχίσει και θα εντείνει την παροχή υπηρεσιών ποιότητας και αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών. Δεν έχει σημασία το πώς θα λέγεται το νοσοκομείο αλλά τι περιεχόμενο δίνει στην υγεία και αυτό είναι η ποιότητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: