Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μ. Καντάφι: «Είμαι στην Τρίπολη. Δεν είμαι στη Βενεζουέλα» Διαψεύδει τις φήμες για αποχώρησή του στο εξωτερικό


Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011
Ο Μουαμάρ Καντάφι με μία σύντομη δήλωση που έκανε τις πρώτες πρωινές ώρες στην κρατική τηλεόραση, αντέκρουσε τις φήμες ...που τον έφεραν να έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, και να βρίσκεται καθ'οδόν για τη Βενεζουέλα.
 «Είμαι στην Τρίπολη. Δεν είμαι στη Βενεζουέλα» είπε, ενώ βρισκόταν κάτω από μία μεγάλη ομπρέλα, βγαίνοντας από την μπροστινή θέση ενός οχήματος.
Την ίδια στιγμή, οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν πλέον επεκταθεί μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης. Χθες το απόγευμα πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές αντικαθεστωτικοί στην Πράσινη πλατεία στο κέντρο της πόλης.
Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και από ανθρωπιστικές οργανώσεις θέλουν τους νεκρούς στην πρωτεύουσα να ξεπερνούν τους 160, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία πολιτικού ακτιβιστή πολεμικό αεροπλάνο βομβάρδισε περιοχές της πόλης.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου και σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες και πιο αιματηρές συγκρούσεις τις προηγούμενες ημέρες, η Βεγγάζη βρίσκεται πλέον στα χέρια της αντιπολίτευσης.
Στον ΟΗΕ
Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσει την κρίση στη Λιβύη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η σύγκλιση του Συμβουλίου ζητήθηκε από το Λίβυο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, Ιμπραίμ Νταμπασί.
Ο Ιμπραίμ Νταμπασί και άλλοι αξιωματούχοι, από την διπλωματική αποστολή της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσαν χθες την προσχώρησή τους στο πλευρό των διαδηλωτών και κάλεσαν τον στρατό της χώρας να συμμαχήσει με τους πολίτες για να διώξουν τον Μουαμάρ Καντάφι από την ηγεσία της χώρας μετά από 42 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: