Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτική κόντρα με αφορμή τις συλλήψεις αγροτών

 

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
Σε συλλήψεις μελών της παράταξης των αδέσμευτων αγροτών, που πέρασαν τον αποκλεισμό των ΜΑΤ λίγο πριν τον κόμβο Πετριτσίου, προχώρησαν άνδρες της... αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, μετά από εντολή του Ταξίαρχου Δημήτρη Τσώτα.
Οι αγρότες που συνελήφθησαν, κατάφεραν, μέσω αγροτικών παράδρομων, να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου, να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.
Την ίδια ώρα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν τη γέφυρα του Πετριτσίου.
Στο συμβάν ενεπλάκη και το τηλεοπτικό συνεργείο του ALPHA, που επιχείρησε να περάσει το αστυνομικό οδόφραγμα των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η σύλληψη δύο ατόμων του τηλεοπτικού συνεργείου, για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στις αστυνομικές αρχές, αλλά λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ανταλλαγή πυρών κυβέρνησης-ΝΔ
Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε ανακοίνωσή του, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εξακολουθεί να βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα των πραγματικών αγροτών και δεν αντιλαμβάνεται πως έχουν γίνει δεκάδες συναντήσεις του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με αγρότες, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
«Ο διάλογος είναι σταθερός, ειλικρινής και μόνιμος. Η κυβέρνηση απαντά και λύνει χρόνια προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει νέους δρόμους της ανάπτυξης της υπαίθρου, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής.
Η ΝΔ απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με δήλωση του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη. «Ενώ στην Αθήνα ο κ. Πεταλωτής μιλά για διάλογο, την ίδια ώρα στον Προμαχώνα γίνονται συλλήψεις αγροτών. Ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση λύνει προβλήματα, οι αγρότες γονατίζουν από τις αυξήσεις στους φόρους, στα καύσιμα και στο ρεύμα, που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει ο κ. Μιχελάκης.
Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κατά του κλεισίματος των δρόμων, δεν ανέχεται, όμως, τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Θεωρεί πως η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις για τη στήριξη των αγροτών.
(http://www.real.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: