Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πολιορκία από τρακτέρ, γιατρούς και φαρμακεία

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011
Ακόμη μία εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς, καθώς οι γιατροί του Ι.Κ.Α. εξακολουθούν να απέχουν από τα καθήκοντά στους, κλιμακώνοντας σαφώς την... κόντρα τους με την κυβέρνηση.
Οι γιατροί, συνεχίζοντας την απεργία, χαρακτηρίζουν «απεργοσπαστικό μηχανισμό» το σχέδιο της κυβέρνησης και καλούν τους ασφαλισμένους να εξυπηρετούνται από τους γιατρούς που βρίσκονται στην κατάληψη του Υπουργείου Υγείας.
Σε αυτό το σκηνικό χαμένοι είναι και πάλι οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι για πολλοστή φορά υπόκεινται σε έναν Γολγοθά ταλαιπωρίας, ακόμη και για μια απλή ιατρική εξέταση.
Ήδη, πάντως, ασφαλισμένοι συρρέουν στο ισόγειο του Υπουργείου Υγείας, όπου οι απεργοί γιατροί συνταγογραφούν φάρμακα.

Διαβάστε τη λίστα με τους γιατρούς του ΟΑΕΕ
Σχετικά τώρα με την απεργιακή στάση των γιατρών, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Παρασκευή.
Έως και την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά.
Τριήμερη πανελλαδική απεργία, που ξεκινά από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι γιατροί, που συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας, ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι, για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν - χωρίς οικονομική επιβάρυνση - να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς γιατρούς στον χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).
Χρηστικές συμβουλές για τους ασφαλισμένους
Οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α., όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του μέτρου και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, οι γιατροί του Ο.Α.Ε.Ε. και του Ο.Π.Α.Δ., θα συνταγογραφούν στα απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα.

Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο Ι.Κ.Α. και θα καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στον δικαιούχο γιατρό.
Κλειστά και τα φαρμακεία
Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. είναι το ένα σκέλος  του προβλήματος. Αυτό μεγιστοποιείται από το νέο κύμα απεργιών των φαρμακοποιών.
 Συγκεκριμένα, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου.

Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.


«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες
Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι αγρότες της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, μετά την «άκαρπη»- όπως τη χαρακτήρισαν- συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Με τα τρακτέρ τους βγήκαν στους δρόμους οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Σερρών.
Πρώτο σημείο συνάντησης των αγροτών είναι η διασταύρωση Σερρών -Σιδηροκάστρου, επί της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης.
Οι αγρότες είχαν ως προορισμό τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, ενώ στις προθέσεις τους ήταν να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη Λάρισα, η επιτροπή αγροτών του νομού έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους αγρότες της περιοχής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι, με συγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης.
Ανάλογα με τη συμμετοχή θα υπάρξει και ανάλογη απόφαση, προκειμένου εν συνεχεία τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών.
Ωστόσο, η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι και τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν στις άκρες αυτών.(zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: