Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας - Μεγάλο εκτός έδρας διπλό Φωκικός - Α.Ε Ποντίων Κατερίνης 1-2

Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2011

Εξαιρετικοί οι Πόντιοι στο πρώτο ημίχρονο και παίζοντας κοντρόλ ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο  πήραν πολύ μεγάλη νίκη εκτός έδρας από το Φωκικό που είναι από τις ομάδες που βρίσκονται στην τριάδα της κορυφής και διεκδικεί την άνοδο.
Αιφνιδιασμός για σεμινάριο ήταν το πρώτο 10λεπτο των Ποντίων που πέτυχαν δύο τέρματα και με λίγη προσοχή  θα ...μπορούσαν να προηγηθούν με τρία
 τέρματα.
Μετά το πρώτο 10λεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν και να μπουν στο παιχνίδι και μπορούμε να πούμε ότι τα κατάφεραν και μειώνοντας μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης θετικού αποτελέσματος. Οι παίκτες όμως της Α.Ε Ποντίων  τους κράτησαν μακριά από  την  περιοχή τους και δεν τους επέτρεψαν  να απειλήσουν. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός και η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε και δε δημιουργηθήκαν  φάσεις. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με βαθιές σέντρες να απειλήσουν την εστία των Ποντίων αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί στάθηκε πολύ σωστά η αμυντική λειτουργία της Α.Ε Ποντίων. Δίκαιη πέρα για πέρα η πρώτη εκτός έδρας νίκη της Α.Ε Ποντίων. Μια νίκη που τους ανοίγει διάπλατα το δρόμο της παραμονής.

Οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 2΄ μετά από κάθετη πάσα του Κυρτέγου ο Παπαστεργίου βγήκε σε μοναδικό τετ-α-τετ ο τελευταίος πλάσαρε και έγραψε το 0-1.
Στο 6΄ ο Κυρτέγος με ωραία σέντρα βρίσκει το Μουρατίδη μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε και με σουτ έγραψε το 0-2.
Στο 8΄ ο Κυρτέγος βγαίνει μόνος με τον τερ/κα αλλά κάνει άσχημο κοντρόλ   και μαζί και την ευκαιρία για το 3-0 αφού πρόλαβε ο τερ/κας.
Στο 13΄ μετά από κόρνερ ο Τζέκος κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 20΄ οι γηπεδούχοι μειώνουν. Ο Κανελλόπουλος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών βγήκε μόνος με τον Λαζαρίδη πλάσαρε και μείωσε σε 1-2.
Στο 47΄ ο Θωμόπουλος εκτελεί φάουλ η μπάλα στη μικρή περιοχή, στον αμαρκάριστο Σουμέλα, αυτός πλάσαρε αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι, η μπάλα στον Τζέκο που πλάσαρε αλλά ο Λαζαρίδης μπλόκαρε.
Στις καθυστερήσεις δυνατό σουτ του Κανελλόπουλου μπλόκαρε σταθερά ο Λαζαρίδης.
Οι συνθέσεις
Φωκικός: Παρασκευάς, Θωμόπουλος, Τρελόπουλος,. Σουμέλας (77 Φαρμάκης), Δημητρίου, Δήμας, Δημητρόπουλος, Κουμπρόγλου, Καλέργης (37 Ταμπάκης), Κανελλόπουλος, Τζέκος.
Α.Ε Ποντίων: Λαζαρίδης, Τσιτλακίδης (33 Γούλας), Ναϊντος, Φωτιάς, Παπαγιαννόπουλος, Παπαστεργίου, Λιόλιος,Παπαδόπουλος, Μουρατίδης, Κυρτέγος (55 Τροϊρης), Κομβολίδης (64 Βελώνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: