Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πέρα για πέρα... Ρέππας

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
"Έως πότε θα μας ταλαιπωρεί η δυσκοιλιότητα της πασοκοδημοκρατίας" είναι ο τίτλος του τελευταίου άρθρου του διερωτώμενου κ. Άρη Πορτοσάλτε. Συγχώρεσέ με αν η αυτή κοινοποίηση μοιάζει ωσάν... να ανασύρεται τελευταία παρέμβαση του Rick Fantasia. Mπορείς να δικαιολογήσεις και τον αηδιαστικά ευφάνταστο τίτλο του διευθυντή του ΣΚΑΪ 100,3 και "στηρικτή" (όπως ο ίδιος δηλώνει) της τηλεοπτικής προσπάθειας του ομίλου Αλαφούζου. Στηρίζει τόσο, που έχει πάντα μια...
θέση σχολιαστή σε κάθε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού. Όχι, όμως, στην αναπαραγωγή της Όπρα. Εκεί, θα είχαν σίγουρα ενδιαφέρον οι εξομολογήσεις του. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να καταθέσει -ίσως- για τη περίπτωση υπουργών της ΝΔ που υπήρξαν περισσότερο... ευκοίλιοι στην ανανέωση συμβάσεων συζύγων δημοσιογράφων στην ΤΡΑΜ ή στη ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Δυστυχώς για ομοχρώματους (εννοώ στα "διαχρονικά" ιδεολογικά πιστεύω) του κ. Πορτοσάλτε, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δείχνουν μια εμμονή στη στήριξη παλαιοπασόκων -και όχι πανκομματικών κρατικοδίαιτων- και διακρίνονται για μια έκδηλη διάθεση δημιουργίας μια νέας κάστας διορισμένων νεοπασόκων που έχουν ελαφρώς πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά από τους προηγούμενους του Μένιου Κουτσόγιωργα και από το στρατό κοπριτών που διόρισε ο Πάγκαλος.
Κλασικό παράδειγμα όμοιας αρρωστημένης δημιουργίας νέων λώρων από το δημόσιο, η διάταξη του κ. Ρέππα. Μ' αυτή (άρθρο 87) που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος ανάθεσης δημοσίων έργων, προικοδοτεί τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με το δικαίωμα πρόσληψης 25 συμβούλων, της αποκλειστικής επιλογής του, με ελάχιστο ετήσιο κόστος που ξεπερνά τις 500.000€.
Κατανοείς ότι τόσο καιρό τα παραμύθια που ακούς, για πάγωμα προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και περικοπή των δαπανών του, αφορούν μόνο εσένα προσωπικά και όχι όσους τυγχάνουν ευκαιρίας για μια "προσωπική αποκλειστική επιλογή" από τον όποιο κυβερνούχο.
Και ενώ άλλοι μιλούν και γράφουν με αναφορές πρωκτικών αδυναμιών, ο δικός σου ορίζοντας φέρει ομπρός σου τα σκατά τους που καλείσαι να καθαρίσεις, χρυσοπληρώντας την Τρόικα που ήρθε μερικώς να τα περιορίσει. Που κατασκήνωσε για να απολυμάνει ακόμα και σένα τον αμόλυντο.
http://press-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_7298.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: