Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Επαναλειτουργία Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών - Απάντηση της υφ.Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμου

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011
Την επανέναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών, στη Θεσσαλονίκη, επιτρέπει η απόφαση για πρόσληψη εποχιακού και έκτακτου προσωπικού.
Η επαναλειτουργία του ...Εργαστηρίου γίνεται γνωστή με έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Κουκοδήμος, επισημαίνοντας ότι «η διακοπή της λειτουργίας του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους μυδοκαλλιεργητές, οι οποίοι αυτή την περίοδο μαζεύουν μύδια για εξαγωγή».

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Βιοτοξινών που εντάσσεται στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε με το υπ’αριθμ. Α.Π. 48/17-1-2011 έγγραφό του, την αναστολή λειτουργίας του, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό. Στη συνέχεια, κατόπιν παρέμβασης του Γενικού Γραμματέα κ. Κανελλόπουλου μέσω του υπ’αριθμ. Α.Π. 138158/18-1-2011 εγγράφου του, το Εργαστήριο ανακοίνωσε με το υπ’αριθμ. Α.Π. 57/20-1-2011 έγγραφό του την εκ νέου έναρξη της λειτουργίας του και εξέτασης δειγμάτων. Επίσης, υπάλληλος του ΚΚΙΘ ανέλαβε το έργο της καθαριότητας και σίτισης των πειραματόζωων μέχρι την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού.
Οι πάγιες ανάγκες του εργαστηρίου σε μόνιμο προσωπικό προκύπτουν τόσο από τον συνεχώς αυξανόμενη αριθμό δειγμάτων προς εξέταση, όσο και από τη φύση των εργαστηριακών εξετάσεων. Μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος με την τοποθέτηση μονίμου προσωπικού οι ανάγκες καλύπτονται προσωρινώς με την πρόσληψη εποχιακού και έκτακτου προσωπικού, ως εξής:
Α)Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 311323 Απόφαση, όπως αυτή εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Αρ.Φύλλου 1970/21-12-2010, στο ΚΚΙΘ έχουν κατανεμηθεί 7 άτομα, που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για ένα έτος, για λόγους πρακτικής άσκησης.
Β)Επίσης, σύμφωνα με την Ορθή Επανάληψη Α.Π. 300724/4-11-2010 Απόφαση της Διεύθυνσης Διοίκησης Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο ΚΚΙΘ έχουν κατανεμηθεί 21 άτομα που θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως οκτώ μήνες.
Τα άτομα αυτά θα κατανεμηθούν στα επιμέρους εργαστήρια του ΚΚΙΘ, με ευθύνη του Προϊσταμένου του Κέντρου. Κατά τον προγραμματισμό της πρόσληψης του εποχιακού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, λήφθηκαν υπόψη οι ανάγκες του συγκεκριμένου εργαστηρίου το οποίο θα στελεχωθεί κατά προτεραιότητα.
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΙΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: