Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας - 3ος ΟΜΙΛΟΣ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής και η Βαθμολογία
Ο Σβορώνος νικητής του τοπικού ντέρμπυ
Μεγάλο διπλό του Βατανιακού στη... Γαλατινή
Βαθμός για τον Εθνικό εκτός έδρας 
Με γκολ του Βαρβαρέζου
ΓΑΣ Σβορώνου - Όλυμπος Λεπτοκαρυάς 1-0
Πολύ καλό το Πιερικό ντέρμπι της Δ΄ Εθνικής που βρήκε νικητή το γηπεδούχο ΓΑΣ Σβορώνου με ένα γκολ από το πρώτο 10λεπτο του πρώτου ημιχρόνου.
Μετά το γκολ οι δύο ομάδες δεν κλείστηκαν και έπαιξαν  επιζητώντας το γκολ ο ΓΑΣ για να νιώθει πιο άνετος και ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς να ισοφαρίσει και να μπει δυνατά στη διεκδίκηση της νίκης. Κάτω από αυτές τις συνθήκες αγωνιστικής δράσης είχαμε ευκαιρίες  και από τις δύο ομάδες χωρίς όμως και το γκολ.
Μετά την αποβολή του Γούλα και έχοντας  Όλυμπος Λεπτοκαρυάς  εκτός από το αριθμητικό μειονέκτημα και το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ ρίσκαρε παίζοντας πιο επιθετικά.
Αυτό οι γηπεδούχοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο και είχαν δύο τετ-α-τετ με το Ζαπουνίδη που όμως δεν αξιοποιήθηκαν.
Με τη νίκη του αυτή ο ΓΑΣ ανέβηκε στη 12η θέση και ο ηττηθείς Όλυμπος πέρασε στην 11η.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και το χθεσινό παιχνίδι δεν έκρινε τίποτε παρά μόνο έδωσε κάποιο αβαντάζ στο γηπεδούχο ΓΑΣ Σβορώνου.

Φάσεις και γκολ
Στο 8΄  Βαρβαρέζος-Σιδηρόπουλος συνεργάστηκαν ξεκινώντας λίγο πιο κάτω από το κέντρο του γηπέδου, έφτασαν έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Βαρβαρέζος τελευταίος αποδέκτης της μπάλας σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε σώμα αμυντικού άλλαξε πορεία, κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 1-0.
Στο 14΄ μετά από σέντρα του Μυστρίδη ο Παπαδόπουλος έπιασε κοντινή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του ΣΒβορώνου.
Στο 16΄ ο Παπαδόπουλος Θ. κυνήγησε μια παράλληλη σέντρα και με προβολή  έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι αλλά πρόλαβε κι’ έδιωξε ο Σιαμήτρας.
Στο 52΄ πολύ ωραίο σουτ-φάουλ  του Μυστρίδη  έδιωξε με γροθιές μακριά ο τερ/κας Σαρρής μέσα από όμιλο συμπαικτών και αντιπάλων.
Στο 58΄  ο Τσέργας έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα βρήκε το σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.
Στο 62΄ πολύ ωραία ενέργεια και σουτ του Μυστρίδη εξουδετέρωσε ο Σαρρής.
Στο 83΄ ο Ζαπουνίδης έφυγε γρήγορα μόνος και σε μοναδικό τετ-α-τετ νικήθηκε από τον Τερ/κα Χατζημηνά.
Στο 84΄ πολύ ωραία σέντρα του Μυστρίδη στην καρδιά της άμυνας του ΓΑΣ βγήκε και μάζεψε τη μπάλα ο τερ/κας Σαρρής μέσα από έναν όμιλο παικτών των δύο ομάδων.
Στο 86΄ ο Τσέργας με κάθετη πάσα έβγαλε το Ζαπουνίδη σε νέο τετ-α-τετ αλλά ο Χατζημηνάς βγήκε πολύ έξυπνα και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 68΄ αποβλήθηκε ο Γούλας με δεύτερη κίτρινη.
Οι συνθέσεις
ΓΑΣ Σβορώνου: Σαρρής, Βαρβαρέζος (77 Καπασακαλίδης), Σιώκας, Κατσίμπουρας, Κολαξίδης, Κεσίδης, Μαργαρίδης, Σιδηρόπουλος (90+2 Ταβουκτσής), Τσέργας, Ζαπουνίδης (86 Καρτσαμπάς), Παπαδόπουλος Θ.
Όλυμπος Λεπτοκαρυάς: Χατζημηνάς, Κεστελίδης, Σιαμήτρας, Χατζής, Αρβανίτης, Μερκούρι (46 Πάσχος), Τιούτιος (86 Μαυρομάτης), Γούλας, Μυστρίδης, Σαμανίδης, Παπαδόπουλος Γ (66 Μιχαλίτσιος)

Εκτός έδρας νίκη κορυφής
Γαλατινή – Βατανιακός 0-1
Χαμένο πέναλτυ και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι
Ο Βατανιακός δεν ξέχασε ότι είναι το αφεντικό του 3ου ομίλου και χθες πέρασε νικηφόρα από μια σκληρή και δυνατή έδρα, αυτή της Γαλατινής και παρέμεινε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι παίκτες του Βατανιακού μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά κυριάρχησαν και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να έχουν αξιώσεις για οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα. Το ότι το σκορ είναι φτωχό δεν λέει τίποτε. Ο Βατανιακός ήταν καλύτερος, είχε ευκαιρίες και οι παίκτες του κράτησαν μακριά από την περιοχή τους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας. Με τη νίκη του αυτή επί μια ομάδας που δίνει τη μάχη της παραμονής τη Γαλατινή το παιχνίδι αυτό ήταν καθοριστικής σημασίας γιατί με νίκη θα βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τις ομάδες που βρίσκονται λίγο πιο πάνω από τη διαχωριστική γραμμή.

Στο 44’ ο Σταφίδας εκτέλεσε το κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, και έδωσε την ευκαιρία στον προωθημένο Κραγιόπουλο με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ να γράψει το 0-1.
Στο 55’ δυνατό σουτ – φάουλ του Ποτουρίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.
Στο 78’ ο Τσόρκας υπέπεσε σε πέναλτι (αποβλήθηκε), το εκτέλεσε ο Κυπαρίσσης αλλά ο τερ/κας Ζιώγας απέκρουσε σώζοντας την εστία του από ένα δεύτερο γκολ.
Οι συνθέσεις
 ΓΑΛΑΤΙΝΗ: Ζιώγας Θ., Σταυρίδης, Καρανάσιος, Μαντζόλας, Τσόρκας, Λιάγκος, Γκαραγκούνης (90’ Μανώλης), Τσούκρας (66’ Ηλίας), Κουτσομήτρος, Παπαρίζος (68’ Ζιώγας Γ.), Μπάκανος.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Σακελλαρίδης, Μπέης (51’ Τσικαδέρης), Σιδηρόπουλος Κραγιόπουλος, Κωτσιόπουλος, Μαυρίδης, Σταφίδας, Παπαδόπουλος, Κυπαρίσσης, Ποτουρίδης (72’ Αγγελάκης), Ανδρονικίδης (88’ Μίγκος)

Του άξιζε και έπρεπε τη νίκη
Μακεδονικός Φούφα - Εθνικός Κατερίνης 0-0
Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες
Ανώτερος ο Εθνικός από το γηπεδούχο Μακεδονικός μπορούσε και τη νίκη αν αξιοποιούσε μία από τις ευκαιρίες που έκανε.
Είναι γεγονός ότι οι παίκτες του Εθνικού προσπάθησαν για να φτάσουν στο γκολ που θα τους άνοιγε το δρόμο για τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε θέση που δεν τους επιτρέπει να ελπίζουν έπαιξαν για τη νίκη και ήταν ένας αντίπαλος πολύ δυνατός και αγωνίστηκε μέχρι το τέλος για τη νίκη.
Για τους παίκτες του Εθνικού η ισοπαλία αυτή σε άλλη περίπτωση θα ήταν θετικό αποτέλεσμα όχι όμως και στη δεδομένη χρονική στιγμή που το θέμα της παραμονής είναι υπόθεση βαθμών και όχι καλών εμφανίσεων.
Οι παίκτες του Εθνικού θα συνεχίσουν το δικό τους αγώνα, αυτόν της συγκομιδής βαθμών και στο τέλος θα δουν ποιο είναι το αποτέλεσμα.

Τα δύο δοκάρια
Στο 15’ ο Μπεκιάρης στάθηκε άτυχος αφού το σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.
Στο 32’ οι γηπεδούχοι απάντησαν με το δικό τους δοκάρι στο σουτ του Ίτσκου που επίσης αποκρούστηκε από το δοκάρι της εστίας του Εθνικού.

Οι συνθέσεις
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Σακαρίδης, Μωϋσιάδης, Τσαγκαλίδης, Ίτσκος, Σιδηρόπουλος, Φαχαντίδης, Μούκας, Φωτίου, Κεραμίδας, Καραγεωργίου, Σιμητός
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Σαρπότας, Τάσσιος, Ζυγόπουλος, Ζαπουνίδης, Τζιάμας, Παπαβασιλείου, Λαζαρίδης, Μετενίδης (75’ Ελλησιάδης), Ευσταθιάδης (80’ Κλιάνης), Μπεκιάρης, Γκουνταμάνης (37’ Μπίντας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: