Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΗΠΑ - Εξυπνο ηλεκτροκίνητο από την GM

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
Κινείται και παρκάρει χωρίς οδηγό και μοιάζει να είναι η ιδανική λύση για όλους όσους περνούν ατελείωτες ώρες «κολλημένοι» στην κίνηση ή ψάχνοντας μάταια χώρο στάθμευσης στις πόλεις. Το διθέσιο ηλεκτρικό όχημα EN - V (Electric - Networked Vehicle) της General Motors παρουσιάστηκε πρόσφατα στην έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων CES στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών και ...
διαθέτει μία σειρά χαρακτηριστικών που το καθιστά ιδιαίτερα θελκτικό προς τους υποψήφιους - μελλοντικούς - αγοραστές: είναι μικρό, φιλικό προς το περιβάλλον, με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, οικονομικό και «έξυπνο».

Το φουτουριστικό EN - V, το οποίο μπορεί να κάνει περιστροφή 360 μοιρών γύρω από τον εαυτό του, έχει τη δυνατότητα να παρκάρει και να κινείται χωρίς οδηγό, αλλά μόνο σε λωρίδες ειδικά κατασκευασμένες για το όχημα. Διαθέτει αισθητήρες που ανιχνεύουν τυχόν εμπόδια στον δρόμο και σταματάει από μόνο του αν εντοπίσει πεζό ή κίνδυνο σύγκρουσης, ενώ είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα επικοινωνίας με άλλα οχήματα ώστε ο οδηγός να ενημερώνεται πλήρως για την κίνηση και να επιλέγει τη διαδρομή με τη λιγότερη κίνηση.

Το όχημα κινείται με ηλεκτρικούς κινητήρες και διαθέτει αυτονομία 40 χλμ, μέχρι να επαναφορτιστεί μέσω απλής οικιακής πρίζας. Η τελική του ταχύτητα είναι της τάξεως των 40 χλμ/ώρα και το συνολικό βάρος του οχήματος δεν ξεπερνά τα 500 κιλά.

Η GM δεν έχει ακόμη ανακοινώσει πότε το EN - V θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

 http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: