Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Με την ομιλία του τ. προέδρου της FIBA Γ. Βασιλακόπουλου Ξεκινά τη Δευτέρα ο β' κύκλος των ομιλιών της Σχολής Γονέων

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011 Τοπικά
Το πρόγραμμα του δευτέρου τετράμηνου των ομιλιών της Σχολής Γονέων - Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Αρβανίτης, ο Γ. Γραμματέας Ιωάννης Μπίνιας και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Ευδοξία Ππαργυρίου - Κίτσιου.
Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές, οι ομιλίες της δεύτερης περιόδου είναι... συνολικά 11 με διακεκριμένους επιστήμονες. Οι ομιλίες ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 28 Μαρτίου.
Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Οργανισμό η κα Παπαργυρίου - Κίτσιου έκανε λόγο μια πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται η οποία έχει αναγνωριστεί από όλους.
"Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι σήμερα ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης στην παρουσίαση του προγράμματος του δευτέρου κύκλου ομιλιών της Σχολής Γονέων το έργο της οποία εκτιμώ και θαυμάζω. Πάνω από δυο δεκαετίες η Σχολή Γονέων φιλοξενεί διακεκριμένους επιστήμονες και πανεπιστημιακούς προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών οι οποίοι καθιστούν τη Σχολή Γονέων το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κατερίνης.
Ένα έργο κοινωνικά καταξιωμένο το οποίο την κάνει γνωστή και σε πανελλήνιο επίπεδο ένα κοινωνικά καταξιωμένο θεσμό που τιμά την Πιερία και την Κατερίνη μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο της Σχολής Γονέων κ. Κορομπίλη αλλά και όλους τους συνεργάτες της Σχολής για το έργο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης για αυτούς".
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο αντιπρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε αρχικά τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης για την συμβολή τους. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ομιλιών και στο έργο της Σχολής Γονέων σημείωσε πως αυτό γίνεται με την οικονομική στήριξη του Δήμου Κατερίνης και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου από αποτελούν τους μεγάλους χορηγούς της Σχολής Γονέων.
Αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορούν όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες. Όπως πρόσθεσε παλιότερα μπορούσαν μόνο αν παρακολουθούσαν τις ομιλίες στο συνεδριακό κέντρο.
Τώρα όμως υπάρχουν και άλλοι τρόποι, μέσω της τοπικής τηλεόρασης, των εφημερίδων που δημοσιεύουν τις ομιλίες, μέσω της δημοτικής βιβλιοθήκης όπου μπορούν να προμηθευτούν τα DVD με τις ομιλίες που έγιναν, αλλά και μέσω της ιστοσελίδα της Σχολής Γονέων όπου υπάρχουν αναρτημένα βίντεο με τις ομιλίες.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμη στους χορηγούς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις προσπάθειες πλην του Δήμου Κατερίνης, οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό με εισφορές.
Ο Γραμματέας της Σχολής Γονέων Γιάννης Μπίνιας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των ομιλιών που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται Δευτέρα 28 Μαρτίου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος ανοίγει τον δεύτερο κύκλο ομιλιών την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με θέμα, "αθλητισμός στις σύγχρονες κοινωνίες". Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον ΣΦΚ Πιερικό Αρχέλαο, τον ΣΦΚ Κατερίνη 2008 και τον Βατανιακό.
Ακολουθεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ομιλία με τον ιστορικό - συγραφέα Σαράντο Καργάκο και θέμα "προσφυγιά από το τραύμα στο θαύμα, σε συνδιοργάνωση με τους συλλόγους Μικρασιατών, Θρακών και την Ένωση Ποντίων Πιερίας.
Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ομιλητής θα είναι ο ψυχίατρος - νευρολόγος Κλεάνθης Γρίβας με θέμα "η λέσχη BILDEBERG" σε συνδιοργάνωση με ο βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ τον φαρμακευτικό σύλλογο Πιερίας και την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων "Παναγία η Κυκκιώτισσα".
Στις 31 Ιανουαρίου η αρχαιολόγος Έφη Πουλάκη - Παντερμαλή θα μιλήσει για τον Μακεδονικό Όλυμπο. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία των ένωσης φιλολόγων Πιερίας και την ΣΜΕΚΑΔΕ.
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, και ο τ. υπουργός και βουλευτής Λευτέρης Βερυβάκης θα μιλήσουν για τον Μάρτη του 1987. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Στις 14 Φεβρουαρίου ο καθηγητής εργασιακών σχέσεων Αλέξης Μητρόπουλος θα μιλήσει για το νέο ασφαλιστικό σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο Κατερίνης, το επιμελητήριο Πιερίας τη συνεταιριστική τράπεζα και την τράπεζα Κύπρου.
Ο τ. Υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος θα είναι ο ομιλητής στις 21 Φεβρουαρίου καθώς και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης πολιτικός επιστήμων που θα μιλήσουν για τις οικονομικές εξελίξεις και μορφές διακυβέρνησης. Η ομιλία θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το επιμελητήριο Πιερίας, το εκπαιδευτικό συγκρότημα "Πλάτων" το hotel Grand Platon και το βιβλιοπωλείο ΜΑΤΙ.
"Αχ αυτά τα νεύρα μου " είναι ο τίτλος της ομιλίας της παιδαγωγού - θεολόγου Χάρις Δημητακούδη τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου με συνδιοργάνωση της ένωσης θεολόγων Πιερίας και Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης.
Την Δευτέρα 14 Μαρτίου ο καθηγητής παιδαγωγικής Γεώργιος Κρουσταλλάκης θα μιλήσει με θέμα "η επικοινωνία με τα παιδιά μας" σε συνδιοργάνωση με την ένωση θεολόγων Πιερίας και Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης.
Ο γνωστός δημοσιογράφος - παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας και ο Γεώργιος Αποστολάκος με θέμα "η έξοδος του Μεσολογγίου" είναι καλεσμένοι στις 21 Μαρτίου. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το πρακτορείο τουρισμού Βελώνης και τον μορφωτικό σύλλογο "Αλέξανδρος Υψηλάντης".
Η τελευταία ομιλία θα γίνει στις 28 Μαρτίου με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Ζήση και θέμα "οι Πατέρες της Εκκλησίας και η σημασία τους", σε συνδιοργάνωση με την Ι,Μ. Κίτρους και Κατερίνης και το πνευματικό κέντρο Ι.Μ. Κατερίνης "Ο Άγιος Φώτιος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: