Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Απαξιωτική η τακτική του Υπουργού

omospodnia_1
Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, κατά του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Πιερίας, εναντίον του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας και με αφορμή τον Αναπτυξιακό Νόμο. Η Ομοσπονδία, καταγγέλλει «απαξιωτική» συμπεριφορά απέναντι στον κλάδο, αφού από... ο νέος αναπτυξιακός νόμος που προωθείται, αποκλείει τις μικρές επιχειρήσεις του τουρισμού.

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας, θεωρεί ότι η αξαίρεση των Επιχειρήσεων του κλάδου, από τα κίνητρα του επενδυτικού νόμου, συνιστά «κατάφωρη  αδικία» για τον κλάδο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων Ενοικιαζομένων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων όλης της χώρας.
omospodnia_2Και υποστηρίζει πως εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης, οδηγούνται σε τέλμα 40.000 επιχειρήσεις, χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους. Η υπουργική απόφαση να αποκλεισθεί από το σχέδιο νόμου «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή» ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος και μάλιστα του Τουρισμού, αποτέλεσε το κορύφωμα της πάγιας τακτικής του Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, «που προκλητικά απορρίπτει», όπως αναφέρεται, όλες τις προσπάθειες της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. για κοινωνικό διάλογο.
«Καταγγέλλουμε την απαξιωτική τακτική του Υπουργού, ο οποίος  έκρινε ορθό να αποφασίσει για τον κλάδο μας δίχως καν να έχει την ευαισθησία να ακούσει τις θέσεις μας», υποστηρίζει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η Ομοσπονδία, η οποία δηλώνει την πρόθεση των μελών της, να εργαστούν με όλες τις δυνάμεις τους για να υπάρχει ισότιμη και άνευ όρων προοπτική βιωσιμότητας του κλάδου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.
Σε μία ύστατη προσπάθεια διαλόγου, καλούν το Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, «να εγκαταλείψει την κοντόφθαλμη άποψή του» για τον Τουρισμό και να εντάξει το σύνολο των επιχειρήσεών τους στα νέα επενδυτικά κίνητρα.
«Απαιτούμε να θέσει εντός κανόνων υγιούς ανταγωνισμού τις επιχειρήσεις μας, έναντι των πολυτελών ξενοδοχείων τεσσάρων και πέντε αστέρων, που είναι και τα μόνα που περιλαμβάνονται», αναφέρει η Ομοσπονδία, η οποία δηλώνει «προς όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις» πως οι επιπτώσεις στην περιφερειακή συνοχή, στην τοπική οικονομία και στην ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, θα είναι δραματικές, «δημιουργώντας έναν τουρισμό δύο ταχυτήτων: τον πολυτελή τουρισμό της μειοψηφίας, που θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια και ένα μίζερο και παρακμιακό της πλειοψηφίας, που θα λειτουργεί στις παρυφές της πραγματικής οικονομίας χωρίς προοπτικές ανάπτυξης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: