Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ριζάι προς εισαγγελέα: "Θα τα πεις με τη Σέχτα"

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010
Με απειλή προς τον Εισαγγελέα Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κ. Γιάννη Αγγελή, αντέδρασε ο Αλκέτ Ριζάι στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που κήρυξε αυτόν και τη σύντροφό του ένοχους για όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται στην υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, στις 22 Φεβρουαρίου 2009.
Ο Ριζάι, φανερά ...εκνευρισμένος από την απόφαση ενοχής που έλαβε το δικαστήριο, πέταξε ένα χαρτομάντιλο στο πρόσωπο του Εισαγγελέα λέγοντάς του: "Εσύ θα τα πεις με τη Σέχτα Επαναστατών. Θα δεις". Και γυρνώντας προς τους αστυνομικούς, οργισμένος, τους είπε: "Έλα, πάμε να φύγουμε", προκειμένου να τον συνοδεύσουν στα κρατητήρια ώστε να μην παρίσταται στο δικαστήριο.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά το συμβάν ενώ ο συνήγορος του Ριζάι, κ. Σ. Κεχαγιόγλου, εξέφρασε στο δικαστήριο τον αποτροπιασμό του για τη συμπεριφορά του εντολέα του, ζητώντας συγγνώμη εκ μέρους του και αποδίδοντας την αντίδραση του Ριζάι στη φόρτιση της στιγμής.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Ριζάι για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας, απόδραση και ηθική αυτουργία σε αρπαγή (αφορά τον πιλότο του ελικοπτέρου), από κοινού με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το δικαστήριο επέβαλε συνολική κάθειρξη 28 ετών και 5 μηνών
(κατά συγχώνευση 25 έτη και 10 μήνες) στον βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται.

Η σύντροφος του Ριζάι, Ασπασία Μητροπία, κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών, αρπαγή, παράνομη κατάληψη αεροσκάφους, συμμετοχή σε απόδραση και παράνομη οπλοφορία.

Tο δικαστήριο της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών και 5 μηνών
, κατά συγχώνευση 10 έτων, ενώ αρνήθηκε να δεχθεί το αίτημά της για ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή της, κάτι που σημαίνει ότι η καταδικασθείσα θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η συγκατηγορούμενή τους, Λούλε Πλερίνα, κηρύχθηκε ένοχη μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα, ο σύντροφός της, Έρβις Στεφάνι, κρίθηκε ένοχος για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων και πυρομαχικών και συμμετοχή σε απόδραση, ενώ ο επιχειρηματίας Χρύσανθος Αναγνωστόπουλος, αυτοκίνητο του οποίου είχαν χρησιμοποιήσει όταν άφησαν το ελικόπτερο για τη διαφυγή τους οι δύο δραπέτες, κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.

Στον Έρβις Στεφάνι επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 7 ετών
χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, ενώ στην αρραβωνιαστικιά του, Λούλε Μπλερίνα, ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή. Ο Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της διαδικασίας σε ότι αφορά τις κατηγορίες του φυγόδικου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, ώστε να μην αντιμετωπιστεί κίνδυνος παραγραφής σε περίπτωση που συλληφθεί. nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: