Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΥΛΙΚΕΙΟ - Είναι πολλά τα λεφτά…

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010
Εταιρεία κέτερινγκ «προσφέρει» 200.000 ευρώ ετησίως, για τη λειτουργία των κυλικείων του νέου νοσοκομείου Κατερίνης, όπως προέκυψε από το άνοιγμα των φακέλων του πλειοδοτικού ...διαγωνισμού, που έγινε χθες
Ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, το άνοιγμα των φακέλων στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη πλειοδότη, ο οποίος θα λειτουργήσει τα δύο κυλικεία του νέου νοσοκομείου Κατερίνης.

Ο διαγωνισμός, ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε περίπου στις 5:30 το απόγευμα και πλειοδότης αναδείχθηκε εταιρία κέτερινγκ από τη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη εταιρεία κατέθεσε προσφορά η οποία ανέρχεται σε 16.700 ευρώ μηνιαίως, σχεδόν τρεις φορές επάνω από το ποσό εκκίνησης που είχε ορίσει το νοσοκομείο.
Ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό εξέφρασαν περίπου 70 άτομα και επιχειρήσεις, ενώ τελικά μόνο 20 κατέθεσαν κλειστό φάκελο, όπως προβλέπονταν και από τη διαδικασία. Το κόστος ενοικίασης των δύο κυλικείων, αν τελικά κατοχυρωθεί στη συγκεκριμένη εταιρία, θα ξεπερνά τα 200.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο θα πηγαίνει στα ταμεία του Γενικού Νοσοκομείου για να καλύπτει λειτουργικά του έξοδα και ουσιαστικά αντιστοιχεί στην πρόσληψη τριών… γιατρών!
Ικανοποιημένος από το ύψος του ενοικίου φέρεται να είναι ο Διοικητής του νοσοκομείου, αν υπολογίσει κανείς ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι η τιμή ενοικίασης δεν θα ξεπερνούσε τα 11.000 με 12.000 ευρώ μηνιαίως.
Η χθεσινή διαδικασία μπορεί να ανέδειξε το ποιος προσφέρει τα περισσότερα χρήματα για να πάρει τα δυο κυλικεία του Νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά απομένει μια σειρά ακόμη διαδικασιών μέχρι την τελική ανάδειξη του πλειοδότη. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, η αρμόδια επιτροπή του Νοσοκομείου θα προβεί σήμερα σε επανέλεγχο των φακέλων και θα εισηγηθεί αναλόγως στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, το οποίο θα πρέπει να συνεδριάσει, αφού είναι το τελικό όργανο που θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του κυλικείου του νέου νοσοκομείου.
Παράλληλα, ο τελικός πλειοδότης θα πρέπει να καταθέσει σε ειδικό λογαριασμό τραπέζης ποσό ίσο με τέσσερα μηνιαία ενοίκια, δηλαδή περίπου 67.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό, θα παραμείνει δεσμευμένο για όσα χρόνια θα έχει τη λειτουργία των δύο κυλικείων ο συγκεκριμένος πλειοδότης, αποτελώντας ουσιαστικά την εγγύηση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο πλειοδότης θα έχει προκύψει οριστικά και με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το πολύ σε 10 μέρες.(
Πολιτεία/B.Z)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala eimaste me tis kadines ti to theloune to kulhkeio..kalutera thn vgazoume k pio fthina..

Ανώνυμος είπε...

EEEE OXI KAI KALA ME KANTINES,TI EIDOYS DIATROFH EINAI AYTH.KAKVS O DIOIKHTHS TO EPITREPEI.POTE THA EXEI EPITELOYS TO NOSOKOMEIO TO DIKO TOY KYLIKEIO.BARETHIKAME TO PROTIGANISMENO LADI.

Ανώνυμος είπε...

EYDORO NERO OI KANTINOYLES POY TO BRHKAN,THN ALLH MERA BRVMAEI.EPISHS MAZEYTHKAN OLA TA SKYLIA TOY KERAMIDIOY EJV APO TO NOSOKOMEIO.