Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κίνδυνος ακυβερνησίας στο νέο δήμο Δίου Ολύμπου

lappas
Αποκλειστική συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Δίου - Ολύμπου Νίκου Λάππα
Κύριε Λάππα κάποιοι ισχυρίζονται ότι είστε πολύ νέος. Μήπως πέσατε νωρίς στα βαθιά νερά;
Ναι είμαι πολύ νέος. Είμαι 38 χρονών. Συμμετέχω στην πολιτική από παιδί. Νεολαίος του Πασόκ από... 15 χρονών. Κατάγομαι από παραδοσιακή πολιτική οικογένεια. Είμαι ο γιος του Θανάση Λάππα. Στο σπίτι η πολιτική και τα κοινά ήταν τρόπος ζωής. Καθημερινό βίωμα. Ο πατέρας μου ήταν Δημοτικός Σύμβουλος Λιτοχώρου για 28 συνεχή χρόνια.
Άλλωστε το πλεονέκτημα του συνδυασμού μας είναι αυτό: Είμαστε όλοι νέοι ανεξάρτητα από ηλικία γιατί φέρνουμε μαζί μας το καινούριο σ αυτές τις εκλογές. Είμαστε οι εκφραστές της πολιτικής του Καλλικράτη.

Τι να περιμένει ο πολίτης του νέου δήμου Δίου-Ολύμπου από τον  Καλλικράτη;

Οι πολίτες περιμένουν και θα έχουν την εξουσία ενός μεγάλου Δήμου πολύ κοντά τους. Με πολλές αρμοδιότητες στο νέο Δήμο, περισσότερους οικονομικούς πόρους, εξυπηρέτηση μέσα στο δήμο χωρίς να χρειαστεί να πηγαινοέρχεται στην Κατερίνη ή στην Αθήνα. Σε κάθε χωριό θα υπάρχει Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π), Πολεοδομία, Διεύθυνση Γεωργίας, Έκδοση επαγγελματικών αδειών, Πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, ανέγερση σχολείων όπου χρειάζεται και τέλος Οικονομική Εφορία (ΔΟΥ).

Κύριε Λάππα σε ποια φάση του εκλογικού αγώνα είσαστε;

Βρισκόμαστε στο τελικό και καλύτερο στάδιο. Στην καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες. Από το πρωί ως το βράδυ, καθημερινά αναλύουμε με τους πολίτες το πρόγραμμά  μας της επόμενης τετραετίας και παίρνουμε χιλιάδες μηνύματα συσπείρωσης και Νίκης! Από τους Πόρους ως τη Ν. Έφεσο.

Γιατί επικαλείσθε κ. Λάππα τον κίνδυνο της ακυβερνησίας στο νέο Δήμο;  Τι συμβαίνει;

Είναι γνωστό πλέον ότι ο κ. Παπαθανασίου έχει μια σοβαρή δικαστική εκκρεμότητα. Αν πιθανό εκλεγεί Δήμαρχος -που δεν το νομίζω- ή απλώς δημοτικός σύμβουλος με βάση το  άρθρο 146 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων δε μπορεί, απαγορεύεται να καταλάβει και να ασκήσει κάθε αιρετό αξίωμα. Θα τεθεί από την περιφερειάρχη σε Αργία μέχρι να τελεσιδικήσει. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Παπαθανασίου. Ποιόν κοροϊδεύει λοιπόν; Φαντάζεστε τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει το ενδεχόμενο εκλογής του; Γιατί κρατάει κόσμο σε πολιτική ομηρία;
Αυτό είπε άλλωστε και ο Χρ. Πολυζωγόπουλος το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας στο Ποσειδών Παλλάς. Στο πιο κρίσιμο πρώτο βήμα της δημιουργίας του νέου Δήμου Δίου-Ολύμπου, να βρεθούμε σε καθεστώς ακυβερνησίας παρόμοιο ή και χειρότερο από αυτό του Δήμου Ανατολικού Ολύμπου. Ήδη άρχισαν τα τραγελαφικά φαινόμενα: Οι υποψήφιοι του στο ψηφοδέλτιο διαγωνίζονται για το ποιος θα τον διαδεχτεί; Αν πιθανά εκλεγεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: