Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

«Κατερίνη 2010 νέος δήμος νέες δυνατότητες»ΝΙΚΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ: «Αυτά που συμβαίνουν στο ΧΥΤΑ αποδεικνύουν την αναξιοπιστία του κ. Χιονίδη»

Παρασκευή, 29 Οκτώβριος 2010 
Το πρόβλημα στη λειτουργία του ΧΥΤΑ καταγγέλλει ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης, όπου τοξικά στραγγίδια έχουν ξεχειλίσει από τα φατνώματα του ΧΥΤΑ και τρέχουν στα γύρω χωράφια με ανυπολόγιστες συνέπειες. Ένα πρόβλημα που έχει αναδειχθεί και στο παρελθόν, αλλά η δημοτική αρχή προσπαθεί να ...μειώσει τη σημασία του και να κρύψει την αδιαφορία της.
Με τις πληροφορίες αυτές να έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες, ο κ. Μηλιώτης έκανε αναφορά για το θέμα και κατά τη διάρκεια των ομιλιών που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης σε Τόξο, Καταλώνια και Έλαφο. Ένα έργο που έγινε πρωτοσέλιδο και χαρακτηριζόταν ως «άριστη τεχνικά κατασκευή», έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές να μολύνει τον περιβάλλοντα χώρο.
Αυτά τα προβλήματα και η αντιμετώπισή τους θα αφορούν το νέο ενιαίο δήμο και για αυτό γνωστοποιήθηκαν και στους κατοίκους των χωριών, παράλληλα με τη συζήτηση των τοπικών τους προβλημάτων. Στη συνέχεια, εκτός των γενικών θεμάτων έγινε συζήτηση με τους δημότες των συγκεκριμένων περιοχών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες τους, αλλά και στο οδικό δίκτυο της περιοχής που χρειάζεται σημαντική βελτίωση.
Επιπλέον, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Μηλιώτης επισκέφθηκε το Ειδικό δημοτικό, το 10ο δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο. Αντικρίζοντας τους χώρους, που έχουν παραχωρηθεί στο Ειδικό δημοτικό, δεσμεύτηκε να σταματήσει αυτή η αθλιότητα, που καθιστά την Κατερίνη μια από τις ελάχιστες, αν όχι τη μοναδική πόλη της Β. Ελλάδος, που δεν έχει ειδικό δημοτικό σχολείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών.
Ένα ζήτημα για το οποίο η απερχόμενη διοίκηση δεν έκανε τίποτα στην τετραετία που ολοκληρώνεται, με τα παιδιά να στριμώχνονται σε αίθουσες που έχουν χωριστεί στη μέση λόγω έλλειψης χώρου. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ράνια Πάτρα, Νίκο Φωτιάδη και Βασίλη Πιτσιλή, συνομίλησε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ενός σχολείου που είναι φιλοξενούμενο από το 1985.
Ως γνώστης των ζητημάτων των σχολικών κτιρίων τόνισε ότι θα είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του η δημιουργία σχολικής στέγης για το ειδικό δημοτικό, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων χώρου σε 10ο δημοτικό και 3ο γυμνάσιο-λύκειο.(ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: