Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η ...Μαριορή στα πράσινα

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010
Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr
Καλά, ήταν ανάγκη να βγείτε σε διακαναλική συνέντευξη -που άφησε άθλιες εντυπώσεις και για την πολιτική αλλά και για την δημοσιογραφία- και να αναστατώσετε τον ελληνικό λαό με την πιο επίσημη... επικύρωση μιας νοσηρής εκλογολογίας, ενώ στην πραγματικότητα αλλού θέλατε να στείλετε το μήνυμα;

Ενδεχομένως να είμαι ο λιγότερο έξυπνος από όσους παρακολούθησαν αυτό το πράγμα που με κανόνες προεκλογικού στημένου "ντιμπέϊτ" παρίστανε την συνέντευξη. Αλλά με όσο λίγο μυαλό και πολιτική και δημοσιογραφική εμπειρία διαθέτω, κατάλαβα πολύ καλά ένα πράγμα: Ότι όλο αυτό το σκηνικό το στήσατε για να απευθυνθείτε προς συγκεκριμένο παραλήπτη.

Μόνο που αυτός ο παραλήπτης δεν είμαστε εμείς, οι πολίτες, Ούτε καν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που επιδίωκαν να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα κατά του μνημονίου. Απλώς το μήνυμα σας περιείχε και μια κοινοποίηση προς εμάς και εκείνους Αλλά ο πραγματικός παραλήπτης κατά την ταπεινή μου κρίση ήταν άλλος. Το ίδιο το κόμμα σας. Οι βουλευτές και τα στελέχη σας.

Ενδεχομένως να φταίει η αρρωστημένη φαντασία μου. Αλλά μου δημιουργείται η πεποίθηση ότι δεν σας τρόμαξαν ο Σαμαράς ή ο Αλέξης, η Αλέκα και ο Αλέκος. Έχετε τρομάξει, έχετε έναν φόβο, που σας βγήκε σε αυτί την παράσταση Και αυτός είναι η ανέλπιστη -ακόμη και από τον ίδιο- επιτυχία που εμφανίζεται να έχει ο εκ της κοινοβουλευτικής σας ομάδας "αντάρτης" σας, ο Γιάννης Δημαράς Ακόμη και η διαφαινόμενη ευπρόσωπη παρουσία του μικρότερου βεληνεκούς "αντάρτη", έως πρόσφατα μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλέξη Μητρόπουλου.

Ο πραγματικός σας φόβος λοιπόν είναι μήπως μετά τις εκλογές πολλαπλασιασθούν οι ζηλωτές των ανωτέρω και αυξηθούν οι αντάρτες και οι ανταρσίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Που θα επιλέγουν να πουν "ΟΧΙ" στο ένα ή το άλλο νομοσχέδιο, για να εξασφαλίσουν δημοφιλία ανάλογη των προηγηθέντων.

Ε, αν θέλατε να στείλετε αυστηρό μήνυμα στους βουλευτές σας, δεν χρειαζόταν να αναστατώσετε τον τόπο, ανοίγοντας εσείς ο ίδιος τον φαύλο κύκλο της νοσηρής εκλογολογίας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά, πως ισχύει, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, το "όλα τα είχε η Μαριορή, ...οι εκλογές τής λείπανε".

Τι ζηλέψατε από την κατάληξη της γαλάζιας Μαριορής, ώστε να την επαναφέρετε ως πράσινη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: