Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Σημαντική μεταστροφή κλίματος

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010
Σημαντική μεταστροφή του κλίματος, διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην.. ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, σε σχέση με το αρνητικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί κατά την εαρινή σύνοδο των δυο οργανισμών τον περασμένο Απρίλιο. «Είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε, αν και έσπευσε να παραδεχθεί ότι «ο συναγερμός δεν έληξε».

 Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τόνισε ότι η συζήτηση επικεντρώνεται πλέον στη μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και συγκεκριμένες επενδυτικές κινήσεις, μεταξύ αυτών η πώληση μειοψηφικού πακέτου των ΕΛΤΑ στα Ταχυδρομεία του Βελγίου, όπως και του ΟΣΕ.

Επίσης, τόνισε τη σθεναρή υποστήριξη που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ, οι οποίες ως ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ συνέβαλαν καθοριστικά, ώστε να εγκριθεί ένα τόσο μεγάλο δάνειο για την Ελλάδα. «Χωρίς την Αμερική δεν θα υπήρχε το πρόγραμμα σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι «η Ελλάδα έχει χρόνια προβλήματα ανταγωνιστικότητας, γνωστά σε όλους, τα οποία σήμερα πλέον αντιμετωπίζονται».

Συνάντηση με Τίμοθι Γκάιτνερ

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, εκφράζοντας απόλυτη ικανοποίηση για τις συνομιλίες.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι βρήκε πλήρη υποστήριξη για την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης που καταβάλλει η Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα που αφορούν την ανάπτυξη.
Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε επίσης με τον υπεύθυνο του ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά ζητήματα, ενώ την Κυριακή θα έχει διμερή συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.
http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: