Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και ...όχι μόνο
Από σήμερα και όλο τον Οκτώβριο, καθημερινά εκτός Σαββάτου κα Κυριακής, από τις 7:00 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, ο Όλυμπος θα δέχεται πυρά από ελαφριά τε και βαρέα όπλα, από ξηράς και αέρος.
Ελπίζω να έχει ειδοποιηθεί ο δήμαρχος Δίου, μην πάει κατά κει μεριά τους Ισπανούς δημοσιογράφους να τραβήξουν πλάνα για τα τουριστικά τους ρεπορτάζ.

Τον τίτλο του συνδυασμού του ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική Μακεδονία Μάρκος Μπόλαρης.
Και το όνομα αυτού «Κεντρική Μακεδονία: Μέτωπο Ανάπτυξης».
Εμπνευσμένο.

Το πιο ωραίο. Δεν θα βγάλει, λέει (ο συνδυασμός), έντυπο πρόγραμμα, αλλά ηλεκτρονικό. ΚΑΙ για να μην προκαλέσει («αυτή τη δύσκολη στιγμή της οικονομικής κρίσης») ΚΑΙ («κυρίως») για να μην καταστρέψει πολύ χαρτί.
Καλό.
Προτείνουμε να το προχωρήσει ακόμα παραπέρα. Θα μπορούσε, πιχί, να γλυτώσει τον πλανήτη από αρκετό διοξείδιο του άνθρακα, αν, αντί να περιοδεύει στους εφτά νομούς με το αυτοκίνητό του, κάτσει στο εκλογικό του κέντρο στη Θεσσαλονίκη και επικοινωνεί με τους ψηφοφόρους μέσω τηλεδιασκέψεων.


Ωραίοι!
Στους φορτηγατζήδες τους χωροφυλάκους, στους μεγαλοφοροφυγάδες (μεγαλοοφειλέτες και μεγαλοαπαταεώνες) την περαίωση!


Πρώτη στην ακρίβεια (σε αγαθά πρώτης ανάγκης) και τον Αύγουστο η Ελλάδα
Λογικό. Δεν έμαθε ακόμα (η ακρίβεια) ότι ανέλαβε το αρμόδιο (για τη πάταξή της) υπουργείο ο Χρυσοχοϊδης.


Από τις 6.00 το πρωί πιάνει σήμερα δουλειά η ΑΙΓΑΙΟ στη Λεπτοκαρυά! Ωραία δουλειά βρήκαμε με την ΑΙΓΑΙΟ!
Αυτή πάει να βάλει παράπλευρα διόδια, εμείς ξεσηκωνόμαστε, οι βουλευτές μας μάς συμπαρίστανται στέλνοντας επιστολές στην πολιτική ηγεσία, η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται να βάλει χέρι στην ΑΙΓΑΙΟ, η ΑΙΓΑΙΟ ξαναεπιχειρεί, εμείς ξανα-ξεσηκωνόμαστε, οι βουλευτές μας μάς συμπαρίστανται στέλνοντας επιστολές στην πολιτική ηγεσία, η πολιτική ηγεσία δεσμεύεται να βάλει χέρι στην ΑΙΓΑΙΟ και πάει λέγοντας …

Και δεν έχουμε μάθει και πώς εξελίσσεται εκείνη η περιβόητη «διαπραγμάτευση» του Μαγκριώτη με τους παραχωρησιούχους των εθνικών οδών (τους στριμώχνει, ή τον πέταξαν στο καναβάτσο;).


Προσοχή, δεν είναι αστείο!
Το βραβείο Quadriga 2010, θα απονεμηθεί (το Σαββατοκύριακο στο Βερολίνο) στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη συμβολή του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


PASKE
Άμα το ίδιο σου το … αίμα (η συνδικαλιστική σου παράταξη) φτάνει στο σημείο να κυκλοφορεί τέτοιες αφίσες, τότε σίγουρα κάτι σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.


viologiko_pazari
Ένα νέο μέλος απέκτησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.
Όπως μας πληροφορεί, «είναι μια ομάδα νέων, περιβαλλοντικά ευαίσθητων πολιτών που, έχοντας ως βασικούς γνώμονες τον φυσικό τρόπο ζωής, την υγιεινή διατροφή και την οικολογική συμπεριφορά, αναζητούν πρακτικούς τρόπους επίτευξης των παραπάνω στόχων, ξεκινώντας με το Βιολογικό παζάρι, δηλαδή, ένα μικρό παζάρι με προϊόντα από φυσικά υλικά και βιολογικά τρόφιμα, οι τιμές των οποίων δεν θα διαφέρουν από τις τιμές των συμβατικών προϊόντων στις άλλες λαϊκές, μιας και στο βιολογικό παζάρι θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί».

Καλό ακούγεται. Μόνο μην τους πάρουν χαμπάρι οι του στεγασμένου εμπορίου, γιατί, απ’ όσο ξέρω, έχουν ανοίξει μέτωπο με τους υπαίθριους.


1
Ευτυχώς που είναι η ΝΟΔΕ Πιερίας και ενημερωθήκαμε ότι ο Καράογλου έκανε δηλώσεις κατά τις οποίες είπε ότι οι αυξήσεις στην βενζίνη από αρχές του έτους είναι πάνω από 40% με 45%
Μήπως να ανοίξουν κανένα ημερολόγιο να δουν σε πόσες ημέρες είναι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση;
Εκτός κι αν ο ρόλος των ΝΟΔΕ περιορίστηκε στο να προωθούν δελτία τύπου, του γραφείου τύπου του κόμματος.


2
Το ότι η κυβέρνηση περιμένει πολλά από την τρίτη ηλικία το ξέραμε (υπάρχουν ακόμη περιθώρια περαιτέρω φορολόγησης μέχρι να μας αφήσουν χρόνο και καιρούς), απλά σήμερα με μηνύματά τους, μας το επιβεβαίωσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης ηλικίας).


«Αν με τη λογική προσπαθείς να βγάλεις άκρη, για το γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός της νότιας Πιερίας, δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις άκρη».
Η παραπάνω δήλωση, ανήκει στον Δημήτρη Μυλωνέρο, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τους λόγους που κατά την άποψή του δεν λειτουργεί ο βιολογικός. Και δεν έχει και άδικο. Σε ποιον (εκτός Ελλάδας ή και εκτός Πιερίας) θα πούμε ότι ένα έργο έτοιμο από χρόνια, δεν λειτουργεί και θα μας πιστέψει!


4
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε χθες ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση μεριδίων στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με αιτιολογία τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στη διαδικασία. «Δυόμιση μήνες μετά, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της Πειραιώς.
Άντε και ανοίγει ο δρόμος για την αγορά της Τράπεζας από την Επτά-Πολιτεία Α.Ε.. Εμείς διαβεβαιώνουμε τον υπουργό, ότι θα παραμείνουμε μέχρι τέλος…


psomiadis
Στο γνωστό εστιατόριο της Παραλίας "ΠΕΙΝΑΚΟΘΗΚΗ" γευμάτισε με τους συνεργάτες του χθες βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο φακός της "ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" (Νίκος Γλυκός) βρέθηκε εκεί και αφού απαθανάτισε το γεγονός φωτογραφήθηκε με τον παλιό του δάσκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: