Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Μάρκος Μπόλαρης: Ψάχνουμε τους καλύτερους

mpolaris
Την πρώτη του επίσκεψη ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε χθες στην πόλη μας, ο Μάρκος Μπόλαρης. Ο.. πρώην υφυπουργός, συναντήθηκε με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό, ενόψει της κατάρτισης του ψηφοδελτίου του, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα.Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου έδωσε κάποια στίγματα του προγράμματος που θα καταθέσει στου πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεν έδειξε να πτοείται από την καθυστέρηση της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας από μέρους του ή και από την ανακοίνωση των συνεργατών του σ’ αυτήν τη μάχη. «Σ’ αυτούς που λένε ότι έχουμε λίγο χρόνο, απαντώ πως στην πολιτική ο συμπυκνωμένος χρόνος παράγει και το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας την βεβαιότητα νίκης που εκφράζουν στελέχη του κ. Ψωμιάδη, αρκέστηκε να πει ότι «οι μεγάλες δηλώσεις, φανερώνουν μεγάλη ανασφάλεια», τονίζοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Μιλώντας για το νέο μοντέλο διοίκησης που σηματοδοτεί η αιρετή Περιφέρεια, υποστήριξε ότι είναι επιλογή με ιστορικά χαρακτηριστικά, αφού για πρώτη φορά θα δοθούν τόσες δυνατότητες λήψης αποφάσεων, σχεδιασμού και ανάπτυξης σε περιοχές εκτός των Αθηνών. «Για πρώτη φορά η Περιφέρεια και οι άνθρωποί της αποκτούν δυνατότητα να διαχειριστούν τις τύχες τους και να αποφασίσουν για αυτές», είπε ο κ. Μπόλαρης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη αλλαγή γίνεται για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης.
Αναφερόμενος στο νέο μοντέλο, επεσήμανε ότι ο επόμενος Περιφερειάρχης, δεν θα είναι απλά συνομιλητής με την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά προνομιακός συνομιλητής με την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «κάποιοι άνθρωποι που λειτούργησαν και απέτυχαν στους μέχρι σήμερα θεσμούς της αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα τόσο σημαντικό κομμάτι», εξαπολύοντας εμμέσως πλην σαφώς πυρά, εναντίον του βασικού συνδιεκδικητή του.
Ο κ. Μπόλαρης, χαρακτήρισε τιμή την πρόταση του πρωθυπουργού να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας για την Κεντρική Μακεδονία και ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για να τεθεί επικεφαλής ενός ισχυρού περιφερειακού συμβουλίου, «για να πάμε τον τόπο μπροστά, έναν τόπο με σοβαρά προβλήματα ανεργίας και ανάπτυξης, αλλά και μεγάλων δυνατοτήτων».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ανθρώπινο δυναμικό της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από όποια παραγωγικό τομέα και αν προέρχεται. Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία όπως είπε είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τη Δημοκρατία της Κύπρου, έκανε ειδική αναφορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς το «κρίσιμο γεωγραφικά λιμάνι, στο οποίο γυρίσαμε την πλάτη τα τελευταία χρόνια, αδικώντας τους ίδιους τους εαυτούς μας».
Ο κ. Μπόλαρης, χαρακτήρισε πρόκληση την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν έναντι των μεγάλων προβλημάτων και των μεγάλων δυνατοτήτων που έχει η συγκεκριμένη περιοχή
Το προφίλ των υποψηφίων
Ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης, απασχόλησε η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων. «Είμαστε σε διαδικασία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία η οποία θα υποδείξει τους καλύτερους» σχολίασε ο κ. Μπόλαρης, αποφεύγοντας να μπει σε ονοματολογία. «Σε πολύ λίγες μέρες θα είμαστε έτοιμοι να σας δώσουμε τα ονόματα», διαβεβαίωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το νέο περιφερειακό συμβούλιο θα περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο. Ερωτηθείς για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο αντιπεριφρειάρχης, είπε ότι θα πρέπει «να ενώνει στον μεγαλύτερο βαθμό τις δυνάμεις του τόπου και κυρίως να μπορεί να λειτουργεί ομαδικά, αφού η δουλειά στην Περιφέρεια δεν είναι για one man show». Πάντως από ότι φάνηκε, ο κ. Μπόλαρης δίνει ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των Περιφερειακών συμβούλων, αφού όπως είπε από αυτούς θα γίνει η επιλογή των «θεματικών αντιπεριφρειαρχών», εκείνων που θα ασχοληθούν με την παιδεία, τον πολιτισμό, τα έργα.
ποστάσεις από τη δικαστική υπόθεση Ψωμιάδη
Αποστάσεις από την τροπή που θα πάρει η δικαστική περιπέτεια του Παναγιώτη Ψωμιάδη μέχρι τις εκλογές κράτησε ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος πάντως άφησε σαφείς αιχμές όσον αφορά τον συνυποψήφιό του για την Περιφέρεια. «Εμείς οι πολιτικοί πολλές φορές δίνουμε όρκους για την προστασία του δημοσίου χρήματος. Το σημαντικό είναι να τιμάς τον ιδρώτα του πολίτη και το δημόσιο χρήμα», είπε όταν ρωτήθηκε για το τι περιμένει να κάνει η κυρία Λιονή σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα παύσης του νομάρχη Θεσσαλονίκης. «Δεν πρόκειται να ξαστοχήσουμε με το τι θα κάνει το Κράτος και η Δικαιοσύνη. Με ενδιαφέρει η πολιτική και οι πολίτες», είπε ο κ. Μπόλαρης απαντώντας σχετικώς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ασχοληθεί ούτε αυτός, ούτε οι συνεργάτες του με «αλλότρια καθήκοντα», διότι η όποια απόφαση είναι δουλειά του κράτους και της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: