Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

agiosofites_1
Μας έπιασε εξ απήνης ο δήμος Κατερίνης με το δελτίο τύπου που μας έστειλε χθες για την.. τέλεση επί ελληνικού (τελικά) εδάφους (στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο φυλάκιο των Κήπων) της λειτουργίας που αντιπροσωπεία «Αγιοσοφιτών», με επικεφαλής τον ελληνοαμερικανό Κρις Σπύρου, φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι Τούρκοι δεν το επέτρεψαν.
Γνωρίζαμε βέβαια ότι ανάμεσα στους «Αγιοσοφίτες» ήταν και ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, νομίζαμε ωστόσο ότι συμμετείχε στην αποστολή ως ιδιώτης και όχι ως εκπρόσωπος του δήμου.

agiosofites_2
Ιδιωτική ή δημόσια πάντως, η εκπροσώπηση του δήμου Κατερίνης ήταν υψηλού επιπέδου, αφού στην αποστολή συμμετείχε και ένας πρώην δήμαρχος, ο Θεόφιλος Καμπερίδης.

«Οι Αγιασοφίτες», όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου του δήμου, «κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα μέχρι η Αγιά Σοφιά να επανέλθει σε Καθεδρικό Ναό της Χριστιανοσύνης».

Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, Ερτουγρούλ Γκιουνάι, πάντως, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ως μουσειακό μνημείο η Αγία Σοφία, χαρακτήρισε φανατικούς την ομάδα των προσκυνητών και προειδοποίησε ότι «εάν υπάρξουν ενέργειες που αποσκοπούν εκουσίως στην διατάραξη της ηρεμίας, το κράτος θα λάβει τα μέτρα του».
Ενώ, μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο NTV, αναφέρθηκε στην αποτροπή και μίας άλλης προσπάθειας φανατικών, στο παρελθόν, μουσουλμάνων, που επεδίωκαν να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία με στόχο να πιέσουν για τη μετατροπή του ναού σε τζαμί, όπως λειτουργούσε επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Που σημαίνει ότι μάλλον καλώς έπραξαν οι Τούρκοι και δεν άφησαν τους Αγιοσοφίτες να μπουν στην Πόλη. Δεν ξέρω πόσο ετοιμοπόλεμοι θα ήταν οι δικοί μας να αποκρούσουν τους αλλόθρησκους Τούρκους.



mauridou_mhlia
Στη Μηλιά Πιερίας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό για την Υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου και άλλων Αγίων, εθεάθησαν την Κυριακή η Σοφία Μαυρίδου, υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο νυν δήμαρχος Πέτρας Θωμάς Παπαδημητρίου και υποψήφιος(παρά τις περί του αντιθέτου στο παρελθόν δηλώσεις του) με το συνδυασμό Χιονίδη, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος, στέλεχος του ΛΑΟΣ Μίλτος Σπυριδόπουλος.



Δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες τα πόθεν έσχες των βουλευτών, διαβάσαμε κι επιχειρήσαμε να μπούμε στην ιστοσελίδα της Βουλής, όπου, κατά πώς εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μας, θα είχαν αναρτηθεί τα πάντα, προκειμένου να μάθουμε τα θ’ κα μας, τα πόθεν έσχες των δικών μας βουλευτών.
Πλήν όμως, τζίφος.
Πείσμονες, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τη Βουλή, μπας και μας κατατοπίσουν τους άσχετους περί το διαδίκτυο.
Και μας κατατόπισαν. Μας εξήγησαν πως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την έκθεση τέτοιων δεδομένων στη διάθεση του πάσα ένα πολίτη κι όταν τους πληροφορήσαμε ότι δεν είμαστε μέσο μαζικής (στο επαρχιακό μας μέγεθος) επικοινωνίας, μας είπαν «κανένα πρόβλημα, στείλετε τον … κοινοβουλευτικό σας συντάκτη να τα πάρει».
Και βεβαίως μας έστειλαν … εκεί απ’ όπου που είχαμε ξεκινήσει.
Όπερ λυπούμεθα, αλλά θα αρκεστείτε σε ό,τι γράφουν τα αθηναϊκά μέσα, τα οποία εννοείται δεν έχουν κανένα νταλκά να δημοσιεύσουν τα πόθεν έσχες των βουλευτών της μικρής περιφερείας σας.



Σε Γενική Συνέλευση καλεί σήμερα (στο Πολύκεντρο Αιγινίου, στις 9.00 το βράδυ)  η Πρωτοβουλία «ΠΙΕΡΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», τους φίλους της, αριστερούς κυρίως.
Απ’ όπου, ή θα προκύψει νέος συνδυασμός για το δήμο της Βόρειας Πιερίας, ή στήριξη σε κάποιον από τους ήδη εξαγγελθέντες, ή …εκδρομή για τις 7 και 14 Νοεμβρίου.



1
Στις 7 Νοεμβρίου τελειώνει ένας κύκλος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μαζί του τελειώνουν και εκείνοι που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν  ούτε μια νομαρχία, είπε ο Γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας του ΠΑΣΟΚ προλογίζοντας τον Μάρκο Μπόλαρη, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Ο Γιάννης Μαλτζάρης, κράτησε όμως το καλύτερο για το τέλος, λέγοντας ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία, «δεν χαίρει της εκτίμηση των μεσημεριανών εκπομπών και των πρωινάδικων της τηλεόρασης»
Μάλλον για καλό το είπε, αλλά άντε να το καταλάβει η θείτσα που αν δεν δει το πρωί τον Αυτιά και το μεσημέρι τη Λαμπίρη, παθαίνει σύνδρομο στέρησης!



Από την «Πολιτεία» πληροφορήθηκε την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του ο Νίκος Μηλιώτης, λίγα λεπτά αφότου έγινε σε τυχαία συνάντηση μας.
Σαφώς και δεν αιφνιδιάστηκε από την είδηση, αλλά με το ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος. Και δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε πριν την επισημοποίηση μιας υποψηφιότητας, αλλά (βέβαια)  ούτε… και μετά.



3
Συγκλονιστικά είναι, αν όντως οι αριθμοί είναι αυτοί, τα όσα ανέφερε το μέλος της ΠΑΣΕΒΕ Μιχάλης Αθανασούλας σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η πτώση του τζίρου, είπε, είναι καθημερινή, ενώ έγινε συνήθεια πλέον στην Κατερίνη κάθε βδομάδα να κλείνει κι ένα κατάστημα. Αλλά και οι επαγγελματίες που προσπαθούν να επιβιώσουν με δυσκολία τα καταφέρνουν, αφού όπως είπε, από τους 832.000 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι 400.000 αδυνατούν να πληρώσουν την εισφορά τους προς τον Οργανισμό. Ένας στους δύο επαγγελματίες δηλαδή, μένει ανασφάλιστος (αυτός και τα προστατευόμενα μέλη του).
Να προσθέσουμε εμείς, ότι εκτός του ότι οι 400.000 επαγγελματίες έχουν μείνει ανασφάλιστοι, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βρεθούν (αν δεν έχουν βρεθεί ήδη) κατηγορούμενοι για αυτήν τους την αδυναμία και από το κράτος.



4
Τους πρώην διοικητές του Νοσοκομείου Κατερίνης, κάλεσε ο διοικητής Στέργιος Φαρμάκης χθες στο νέο νοσοκομείο Κατερίνης, με σκοπό να τους ξεναγήσει στις νέες εγκαταστάσεις.
Από του περίπου 11 πρώην διοικητές τέσσερις ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν, οι οποίοι δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι από τις νέες εγκαταστάσεις
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: