Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - Εθελοντική Αιμοδοσία δώστε ζωή με το αίμα σας



Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 από τις 9 π.μ - 14:00μ.μ στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Οδός Ηλιουπόλεως δίπλα στον Πέλεκα
Το αίμα είναι..

κοινωνικό αγαθό και προσφέρεται από άνθρωπο σε άνθρωπο εθελοντικά χωρίς πίεση. Είναι αυτονόητο ότι το αίμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα φάρμακο, ούτε κάποιο εργοστάσιο να το παρασκευάσει, αλλά μόνο δίδεται από υγιείς δότες. Στην πατρίδα μας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αίματος. Διότι οι ετήσιες ανάγκες είναι περίπου 600.000 μονάδες και συνεχώς αυξάνονται. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να σωθεί ένας πολυτραυματίας χρειάζεται 10-20 μονάδες αίματος και στην Ελλάδα τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται κάθε χρόνο. Όλοι έχουμε υποχρέωση να αποκτήσουμε αιμοδοτική συνείδηση.
Η προσφορά αίματος είναι εκδήλωση κοινωνικού και ηθικού χρέους. Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι επιτακτικό καθήκον. Είναι δώρο ζωής. Ωφελείται και ο ίδιος, διότι αναπτύσσει το αίσθημα της αυτοεκτιμήσεως, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης.
Προσκαλούμε και παρακαλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες κυρίως τους νέους να διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, για την κορυφαία ίσως πράξη καταξίωσης της ανθρώπινης υπόστασης και αλληλεγγύης ταυτόχρονα και κοινωνικής συμπεριφοράς. Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας ότι για να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα πρέπει το 10% του πληθυσμού της χώρας μας να προσφέρει τουλάχιστον αίμα μία φορά το χρόνο. Θέλουμε να επαναλάβουμε σε όλους και κυρίως στους νέους ανθρώπους να γίνουν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές αναδεικνύοντας τον κοινωνικό και ανθρωπιστικό ρόλο της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Λίγα μόνο λεπτά αρκούν να σώσουν μια ζωή. Η προσφορά αίματος αποτελεί την πιο υψηλή έκφραση ανθρωπισμού στον σύγχρονο άνθρωπο. «Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε» μας προτρέπουν τα λόγια του ευαγγελίου. Ας μάθουμε να ζούμε όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για κάθε άγνωστο συνάνθρωπό μας. Αυτό είναι το σημερινό μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων από βάθους καρδίας για το μεγαλείο της ψυχής σας και την προσφορά ζωής στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Αίμα μπορούν να δώσουν τα άτομα από 18 εώς 62 ετών. Όσοι προσέλθετε να αποφύγετε την προηγούμενη μέρα την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και 2 ώρες πριν την προσέλευσή σας να κάνετε ένα ελαφρύ πρωινό

Οι υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας
Κακουλίδης Γεώργιος
Αραβίδης Γεώργιος
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: