Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Όλα της ΔΕΘ δύσκολα κι η «Αιγαίο» ασφαλτοστρώνει!



Την ώρα που σχεδόν όλη η Ελλάδα ετοιμάζεται να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, στην 75η Διεθνή Έκθεση-είτε για..
να παραστεί στα εγκαίνια, είτε για να διαδηλώσει-η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» προγραμμάτισε να προχωρήσει σε εργασίες ασφαλτόστρωσης, στο ύψος της Κατερίνης και του Αιγινίου, περιορίζοντας σε δύο τις λωρίδες κυκλοφορίας στην εθνική οδό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από σήμερα Πέμπτη, στο ύψος της Κατερίνης και σε μήκος 5 χιλιομέτρων προς το βορρά (από τη Χ.Θ. 440 έως τη Χ.Θ. 445) η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό θα περιοριστεί σε δυο λωρίδες, τόσο στο ρεύμα προς Αθήνα, όσο και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, το οποίο θα εκτραπεί στο δυτικό κλάδο του αυτοκινητόδρομου.
Επίσης, παραμένουν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα μήκους πέντε χιλιομέτρων της εθνικής οδού στο ύψος του Αιγινίου (από τη Χ.Θ. 460 έως τη Χ.Θ. 465),
όπου τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη, είναι επίσης περιορισμένα σε δυο λωρίδες και όπου οι οδηγοί με προέλευση/προορισμό τη Μεθώνη ή την Αγαθούπολη, θα πρέπει να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τους ανισόπεδους κόμβους Μακρύγιαλου ή Αιγινίου, καθώς υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Μεθώνης-Αγαθούπολης, στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε» εφιστά την προσοχή των χρηστών κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και ζητά την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί.
«Μπλόκο» και στις μονάδες αστυνόμευσης της ΔΕΘ που διαμένουν στην Πιερία
Τις μέρες αυτές πάντως, την εθνική οδό χρησιμοποιούν και εκατοντάδες αστυνομικοί (από τις 4.500 χιλιάδες που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενόψει των διαδηλώσεων στα εγκαίνια της ΔΕΘ), οι οποίοι έχουν μετακινηθεί από διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και διαμένουν σε ξενοδοχεία της Πιερίας.
Χθεσινό ρεπορτάζ του «Αγγελιοφόρου» κάνει λόγο τραγέλαφο, σημειώνοντας πως, αστυνομικοί των ειδικών μονάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ από τη Δευτέρα είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται καθημερινά από την Πιερία στη Θεσσαλονίκη, «διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα», αφού, όπως τονίζει, «η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δε φρόντισε εγκαίρως να τους κλείσει καταλύματα στη συμπρωτεύουσα».
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στις αρχές Αυγούστου η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας είχε φροντίσει να κινήσει διαδικασίες μίσθωσης ξενοδοχείων για τη διαμονή ενισχυτικών Αστυνομικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατά τη λειτουργία της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (για περίπου 230 αστυνομικούς), αλλά για το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: